RTS_LOGO

Jutarnji program RTS-a proslavlja četvrt veka

Radio-televizija Srbije (RTS) saopštila je danas da će 3. marta rođendanskim izdanjem „Jutarnji program“ njihovog Prvog programa proslaviti četvrt veka emitovanja.

-Prvi put u istoriji televizije balkanskog regiona, a po uzoru na svet, građani su počeli da se bude uz ‘Jutarnji program’ televizije Beograd 3. marta 1986. godine. Bila je to prva takva emisija u Jugoslaviji i na Balkanu, a peta u Evropi – saopštio je RTS.

Povezana vest:  Premijere na kanalu TLC: Misija "Meni" i Najbolji američki kuvar

Kako se ističe, „Jutarnji program“ je krenuo po ugledu na BBC, a za 25 godina imao je skoro 9.000 emisija, sa oko 40.000 gostiju, više od 300.000 priloga i reportaža, i više od tri miliona vesti.

U četvrtak od 6.00 do 9.00 u rođendanskoj emisiji o školi novinarstva „Jutarnjeg programa“ i njegovim društveno odgovornim inicijativama govoriće nekadašnji urednici i voditelji Spomenka Jović, Jovan Pavliček, Sergej Šestakov, Petar Lazović, Dubravka Aleksić, Žika Nikolić i drugi.

Povezana vest:  Dejvid Atenboro sprema seriju u 3D tehnici

U emisiji koju će voditi Nataša Miljković, uz Dušicu Spasić, Maju Nikolić i Branka Veselinovića, specijalni gost biće „Nemanja Ranković, Beograđanin, vršnjak ovog programa, sada potporučnik Vojske Srbije i otac tek rođenog dečaka“.