Nakon što je nedavno na društvenim mrežama nastala ozbiljna diskusija oko rešenja jednostavnog matematičkog zadatka, ponovo se desila slična situacija! Rasprave su i ovog puta žustre, a niko ne želi da odustane od svog uverenja.

Naime, u popularnom kvizu Najslabija karika, prošle nedelje voditelj je takmičaru postavio pitanje: „9+9*9?“. Miloš nije želeo da troši dragoceno vreme svog tima računajući , pa je nakon kratkog razmišljanja rekao „dalje“. Po završetku rudne Nikola Kojo ga je pitao zašto ne zna da množenje ima prednost u odnosu na sabiranje, a sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ova tema buni mnoge.

Povezana vest:  Premijera treće sezone nagrađivane HBO serije "Naslednici" 18. oktobra

Link do komentara: https://www.instagram.com/najslabija.karika/reel/C3nvVbFMV_j/?hl=en

Među onima koji su se uključili u raspravu bilo je onih koji su preispitivali da li je produkcija kviza „dobro izračunala“, ali i onih koji su se ponudili da im daju besplatne časove matematike.

Dok su neki diskutovali o pravilima matematike, neki su se bavili i pravilnim akcentovanjem prilikom usmenog postavljanja pitanja ovog tipa, pa tako jedan od komentara bio i da je važno kako se prilikom izgovaranja naglašavaju brojevi i da li se prave pauze kako bi se brojevi odnosno funkcije razgraničile.

Povezana vest:  20. sezona serije UBISTVA U MIDSAMERU premijerno 20. septembra na kanalu DIVA

Ako je sudeći po sve češćim matematičkim dilemama u javnosti, možda bi nam svima dobro došao poneki dopunski čas. Do tada, svoje znanje iz opšte kulture možete besplatno obnavljati gledajući Najslabiju kariku utorkom od 21h na Prva TV.

Foto: Produkcija Najslabija karika