izbor_za_mis

VELIKI BRAT 2011

Novi raspored, nove nominacije i izbor za mis obeležili 26 dan u kući

Posle uzbudljive borbe u sinoćnjem Koloseumu, četvrtom po redu, došlo je do još jedne rotacije ukućana. Pobednici su postali otpadnici, otpadnici pobednici. Jedno je sigurno. Svi se slažu da otpad deluje čarobno na ukućane, zbližava ih.

Emocije su podeljene. Horvat govori Velikom Bratu da mu je teško ali ipak dobro podnosi ponovni boravak na otpadu. On smatra da je Džordž najteže podneo poraz i odlazak iz luksuza. Biće im teško što se spavanja tiče i kada se na to doda Džordžovo hrkanje, besane noći su skoro sigurne.

Sa druge strane, u luksuznoj ispovedaonici, Nikola Maurović i Lester komentarišu Velikom Bratu svoje impresije. Nikola govori da mu je mahom sve jedno gde je ali i napominje da je luksuz ipak luksuz. Kaže da su se u otpadu više zbližili. Nikola prenosi i svoja osećanja vezana za osvajanje kapitenske trake. Najbitnije mu je da su kao tim pobedili a to što je i kapiten i nije toliko bitno.

Ostali ukućani koji su prešli u luksuz, takođe smatraju da ih je boravak na otpadu zbližio i da su se osećali kao velika porodica. Komentarišu poslednju igru, igru u kojoj su morali da prevazuđu svoje strahove. Svi su veoma euforični i pričaju u glas.

Marijana i nije najbolje raspoložena zbog situacije sa Koloseuma. Dok joj je Nemeš slao poljupce ona je sklanjala glavu, verovatno ponešena Bojaninim savetima što se njenog i Nemeševog odnosa tiče.

Izgleda da otpad zbližava ukućane koji se nalaze u njemu. Džordž i Soraja su shvatili da imaju zajedničke prijatzelje i da je pravo čudo što se do sada nisu upoznali.

Dobro jutro!

Novo jutro u kući Velikog Brata, novi raspored i nove nominacije.Pored toga što su pobedili u Koloseumu i samim tim prešli u luksuznu kuću, bivši otpadnici su i imuni na nominacije. Veliki Brat ih je ovog jutra probudio u šampionskom stilu pesmom „We are the champions“. Svi su u kuhinji i komentarišu sinoćnju pobedu. Slavica je posebno ponosna na sebe zbog slaganja šatora ali i prevazilaženja strahova u poslednjoj igri.

U otpadu ukućani su takođe budni. Doručkuju i ne deluju previše uznemireno prvog jutra na novoj lokaciji. Nemeš i Nirmal komentarišu sinoćnje igre, ali su im ipak bili najzanimljivije Nindže.  Da li će i nove otpadnike zbližiti novo okruženje ili će uneti razdor među njima, ostaje nam da vidimo.

Povezana vest:  Premijera dokumentarne HBO serije "Dama i Dejl" 1. februara

Prava dama

Dragana, Soraja, Nirmal, Horvat i Duško su se opet vratili dobrom starom otpadu. Pored ovih starih ukućana po prvi put su na otpad došli Nemeš , Ema i Džordž. Iako smo očekivli da će Džordžu teško pasti život bez luksuza za sada se dobro snašao. Nemešu boravak u novom enterijeru predstavlja izazov i drago mu je što je po prvi put kapiten i to baš ukućana otpada. Siguran je da ove nedelje neće otići kući jer mu nova titula pruža imunitet. Oduševljenje sa druge strane kuće ne prestaje da jenjava.  Neki ukućani su jedva dočekali da se vrate u kuću, dok Tamara pati za otpadom. Za razliku od nje, Dražen je presrećan jer se ponovo vratio svojoj traci za trčanje. Bojani će svakako biti lakše da u štiklama hoda kroz kuću i time ispuni Milinu želju do kraja. Ovog popodneva je posvetila pažnju svojim noktima i kao prava dama vodi računa o svakom detalju na sebi.

Umetničke duše

Na red je došao novi dnevni zadatak za sve ukućane, kako za ukućane u kući tako i za one na otpadu. Prvi deo zadatka će pokazati njihovu umetničku crtu ukombinovanu sa činjenicom kako vide jedni druge.

Svi ukućani su se podelili u parove, uglavnom muško- ženske. Svaki ukućanin slika portret svog para, onako kako ga on vidi. Neupareni ukućanin crta svoj autoportret. Pustili su maštu na volju. Pored toga što treba da nacrtaju realističan portet, slobodno mogu dati lični pečat portretu, time što će u njega ugraditi svoje viđenje ukućanina kojeg slikaju. Shvatanje Portreta podrazumeva u ovom slučaju da crataju ili samo nečije lice ili sa gornjim delom tela.

Ukućani imaju devedeset minuta da završe portete. Potom će ukućani da predstave svoje radove.

Izložba slika velikih slikara

Vreme za izložbu je došlo. U luksuznom delu kuće izložbu je otvorila Slavica koja je ujedno bila voditelj celog programa.

Povezana vest:  MOŽE LI JAGODINA DA, PORED ŽIRAFE, UDOMI I NAPUŠTENE PSE?

Ukućani su se smenjivali i na što duhovitiji način predstavljali svoje radove. Ukućanima se najviše svideo Radašinovo delo na kom je prikazao kako on vidi Marijanu od glave do pete. Ukućani otpada imali su mogućnost da ih gledaju preko televizora, a kasnije su i oni otpočeli svoju izložbu. Voditelj programa u otpadu bila je Dragana koja je pokazala svoje voditeljsko umeće. Izgleda da Horvat ima najviše talenta jer je njegovo delo zadivilo ne samo otpadnike već i ukućane luksuzne kuće. Veliki Brat je zadovoljan kako su ukućani kreativni i duhoviti mada će odluku o uspešnosti zadatka doneti kasnije.

Iskreni momenti

U kući dolazi do smena raznih emocija, neko tužan, a neko srećan. Nikola i Lester sede u dnevnoj sobi i šale se kako ih „otpadnici“ sada možda gledaju.

Nikola u kameru šalje poljubac koji je posebno upućen Dragani i kaže kako bi se sa njom najradije igrao rata. Marijana i Bojana su pričale kako ovo sve nije za Marijanu, na šta joj Bojana odgovarila da postoji previše emocija koje dolaze do izražaja i da su većina lažne. Bojana je pomenula kako će je ona i Slavica posetiti posle kuće. Tamara u tom trenutku komentariše da ne može da veruje da su našli dve iste osobe za kuću. Konstatuje da su Slavica i Bojana iste, da iste stvari vole i mrze, da su počele i da pričaju na isti način. Dok se jedni razočaravaju u druge, postoje i oni koji pozitivno menjaju svoja mišljenja i bivaju iskreni. Tako je Marijana priznala Tamari kako ju je nervirala na početku, pogotovo kad je bila čistačica u sklopu nedeljnog zadatka. Ona je mislila da Tamara nikad u životu ništa nije uradila, na šta se Slavica duhovito nadovezala kako je ona bila čistačica i da je bila dobra u tome.

ziriMiss i Mister

Na na red je došao i drugi deo dnevnog zadatka. Danas su se ukućani bavili lepotom jedni u drugima, a sada će izabrati najlepše među njima koji će postati Miss i Mr Kuće.

Potencijalni nosioci titula su svi ukućani bez izuzetka, tako da će svi morati da učestvuju u zadatku. Prvo će ukućani da biraju miss, a u izbor učestvuju sve ukućanke, a i one sa otpada. Učesnice će se predstaviti prvo u fazi freestyle, gde će biti odevene po svojoj volji. Druga faza predstavljanja je scenska tačka koju će ukućanke same da pripreme. U tećoj fazi, ukućanke će se najlepše predtstaviti u kupaćim kostimima ili nečemu sličnom. Žiri će biti ukućani suprotnog pola koji će izabrati četri finalistkinje. Po istom sistemu kao kod žena, biraće se četri mistera. Naravno, izbor za Miss i Mr ne bi bio u potpunosti bez voditelja programa. Tako je Nikola voditelj za Izbor za Miss u kući, a Nemeš u otpadu. Voditeljka programa za Izbor Mistera je Bojana, a u otpadu Soraja. U ovom zadatku ukućani će naći lepotu na mestima gde se možda i ne vidi na prvi pogled.

Povezana vest:  Predstavljamo vam Summer Festival Report, ultimativni vodič kroz letnje festivale!

Lester ostao bez daha?

Lepota je večeras obasjala kuću Velikog Brata. Muški deo ukućana je uživao dok je posmatrao ženski deo ekipe koji je učestvovao u Izbor za Miss. Prvo su se predstavljale ukućanke obučene po svojoj želji, dok su ih otpadnici posmatrali na televizoru.

Nakon njih, došle su na red ukućanke sa otpada, a ukućani su ih na plazmi posmatrali i bodrili. Sve devojke su sa brojevima, kao prave manekenke, izlazile na „pistu“. Bojana se baš najbolje nije snašla sa manekenskim hodom, što je i sama prokomentarisala, dok se Tamara istakla sa svojim zavodničkim hodom, ali ni Slavica nije zaostajala. Soraja je takođe imala zapažen nastup, pogotovo zbog svoje haljine koja joj je otkrivala cela leđa. Scensku tačku su takmičarke odlično pripremile. Devojke sa otpada su malo provokativnije i zavodljivije igrale za razliku od ukućanki. Najzanimljiviji deo, pogotovo muškom delu, je kad su se devojke pojavile u kupaćim kostimima. Kako se koja pojavljivala, muškarci su aplaudirali, bodrili i zviždali. Kad se Soraja pojavila, Lester ju je posmatrao otvorenih usta, nakon čega su ga Džordž i Duško prozivali kako je ostao bez daha. Glasovima žirija, u polufinale su prošle Tamara, Marijana, Soraja i Dragana. „Mir u svet!“ je bila izjava devojaka nakon proglašenja.