mini_koloseum

VELIKI BRAT 2011

Nepredvidivi Veliki Brat, sinoć VB Koloseum, danas mini Koloseum

Počeo je peti jubilarni Koloseum. Veliki Brat se oglasio i igre bez ikakvih granica su počele.

U prvoj igri su pobedili otpadnici i osvojili jedan poen. Prelazili su poligon što su brže mogli, s tim što su na kraju morali da popiju živo jaje. Nikola i Lester su bili najbrži, dok je Radašin bio najsporiji. Sa druge strane Nirmal I Nemeš su bili definitivno najspremniji. U drugoj igri svi ukućani su imali susret sa lavom. Kao pravi gladijatori morali su da probude lava. U drugoj igri su ukućani luksuzne kuće osvojili poen.

U trećoj igri opet novi izazov. Ukućani su vrteli točak u krug deset puta zatim prelazili preko grede. Ukućanin koji bude najbrži takmičiće se za titulu kapitena. Pobednici su opet bili ukućani luksuzne kuće. Dražen i Marijana su bili najbrži sa jedne, Soraja i Horvat sa druge strane. Kamena košarka je bila naredna igra. Ukućani za što brže vreme moraju da ubace dva kamena u koš. Ukućani kuće i ove nedelje su pobedili tako da će uživati u čarima luksuzna, kao i do sada.  Nemeš, Horvat, Nikola i Dražen su se borili za kapitensku traku. Horvat je kapiten otpada, a Nikola kapiten kuće. Kapiteni će uzivati u privilegijama koje im pruža ova titula, a Horvat će biti imun na izbacivanje.

Horvat_Nikola_Soraja_BojanaNapetost raste

U toku jučerašnjeg dana desilo nekoliko stvari koje su uticale na raspoloženje ukućana. Pored Koloseuma, Dragana je nesmotreno ogovarala svoje cimera sa Bojanom, Marijanom i Tamarom i tako navukla gnev otpadnika.

Ipak, ukućani sa otpada su odlučili da Draganu drže u neizvesnosti i da joj ne govore da znaju šta je pričala o njima. Nemeš se u jednom trenutku izleteo da su je videli, što je nju veoma pogodilo.

Draganina trač partija je najviše bila usmerena ka Soraji, koja je definitivno odlučila da se ne uzbuđuje, jer kako kaže, za dobrim konjem prašina se diže.

Sinoćnji Koloseum nije doneo previše noviteta, osim što je Horvat postao kapiten otpada i samim tim i imunitet od nominacija.

U luksuznoj kući stvari se takođe nisu mnogo promenile. Nikola je ostao kapiten a trio, Bojana, Marijana i Tamara ne prestaju da komentarišu ukućane. Na red je došla Dragana. Pričaju da joj ne veruju i da misle da se nije uklopila u tempo kuće Velikog Brata.

Ostali ukućani pričaju o upravo završenom Koloseumu, vidno srećni zato što su ostali u luksuzu i nisu nominovani za izbacivanje.

Tajni agent Nemeš

Veliki Brat je u više navrata Nemešu davao tajne zadatake kako bi mu omogućio duži boravak u luksuznoj kući, a sinoć kada se vratio iz Koloseuma, stavio je pred njega još jedan izazov.

Povezana vest:  Premijera treće sezone HBO serije "Pravi detektiv" 14. januara na HBO GO-u

Kada ga je Veliki Brat upitao da li želi tajni zadatak u zamenu za vreme, Nemeš je bez razmišljanja odgovorio sa Da iako nije ni čuo šta treba da uradi.

Kako bi osvojio tri ciklusa peščanika, Nemeš mora da smisli način kako da sve ukućane udari po zadnjici a da oni to ne prokomentarišu. Za zadatak je imao dva minuta. Po izlasku iz ispovedaonice, Nemeš je okupio svoje cimere i rekao im da bi trebali da se zagrle i da uvežbaju sportski pozdrav za Velikog Brata, što mu je dalo prostora da ih neprimetno, sportski lupi po zadnjici.

Ovo kreativno rešenje naišlo je i na ovacije Velikog Brata što je Nemešu omogućilo boravak od četiri prevrtanja peščanog sata u luksuznoj kući koje će verovatno provesti sa Marijanom.

Ignorisanje

Ukućani iz luksuzne kuće su u dnevnoj sobi, svi su umorni od sinoćnjeg Koloseuma pa leškare i uglavnom su svi ćutljivi i pospani.

Marijana pere veš a Dragana pravi društvo u kupatilu Lesteru koji se tušira. U otpadu Ema pravi doručak dok njeni cimeri pričaju o sinoćnjem Koloseumu i Draganinom ogovaranju zbog kog je situacija na otpadu i danas napeta. Soraja vrlo upečatljivo ignoriše Draganu koja je danas posebno tiha, očigledno iznenađena saznanjem da su ukućani imali direktan prenos njenog tračarenja. Nirmal pokušava da razbije tišinu i napetost koje vladaju u otpadu pa započinje razne teme za razgovor ali Dragana i dalje ne reaguje. Dragana se očigledno pokajala što je ogovarala svoje cimere pred ukućanima luksuzne kuće pa se povukla u sebe. Potom je Dragana otišla da se žali Velikom Bratu zbog njenog odnosa sa Sorajom i zbog Sorajinog ophođenja prema njoj, kaže da je ona nije ogovarala samo je rekla njeno iskreno mišljenje i da joj smeta što je ignoriše.

Horvat i Nirmal u poseti cimerima iz luksuzne kuće

Nakon doručka ukućani su nastavili sa prepričavanjem događaja sa Koloseuma i sa razmenjivanjem mišljenja o tome da li su mogli ili ne da daju više od sebe u igricama.

Slavica je odlučila na vreme da započne sa pravljenjem ručka u luksuznoj kući. Bojana joj u kuhinji pravi društvo pa su započele razgovor o kalorijama, hrani , Bojana priča o svom sportskom načinu ishrane i kojih stvari mora da se odrekne zbog dobrih rezultata.  Na otpadu ukućani sede u radionici i pričaju o Koloseumu , Soraja objašnjava  Horvatu šta je najvažnije za  kapitena otpada I na šta treba da obrati pažnju. Zatim komentarišu da li je bolje da  ulogu kapitena dobije žena ili muškarac. Ema objašnjava Horvatu da je on bio najhitriji  u Koloseumu jer nema problem sa velikom zadnjicom a zatim su se svi nasmejali Eminoj konstataciji.  Potom su Horvat i Nirmal zajedno otišli u posetu svojim komšijama iz luksuzne kuće i sa Marijanom i Tamarom u dvorištu komentarišu kako su juče imali prenos Draganine posete.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Farmere zabavljala Jelena Karleuša

Duško šmeker

Na otpadu Ema, Dragana I Horvat u radionici leškare I pevaju. Dragana se nudi da Emu našminka,  da joj ofarba kosu i da joj pokaže njeno umeće.

U luksuznom delu kuće ukućani su u dnevnoj sobi, piju kafu I pričaju o adrenalinu I sportskom duhu, Bojana prepričava svoja iskustva.   Slavica odlazi u otpad da spremi ručak što je u okviru zadatka koji joj je Džordž tražio u  njegovoj otrovnoj strelici.  Dragana je odlučila da joj pomogne da opere sudove. Ukućani iz luksuzne kuće na televizoru gledaju njen boravak na otpadu. Duško je Slavici dao kompliment da je lepša nego juče što je izazvalo ovacije I smeh ostalih ukućana.  Nirmal I Horvat ostalim ukućanima iz otpada pričaju kako izgledaju  njihove komšije iz luksuzne kuće danas I kako im Tamara deluje najsvežije.

Sivi otpad

Ukućani otpada su u teškoj depresiji. Sivilo na sve strane utiče na loše raspoloženje kod ukućana.

Da situacija bude još negativnija, Veliki Brat je zbog kršenja raznih pravila u proteklih nekoliko dana, smanjio nagrada za nekoliko stotina eura. Nemeš posle saopštenja skače i pozdravlja Velikog Brata: „Jasno, Veliki Brate“. Nije se mnogo potresao, čak nije ni pridao važnost smanjenju nagrade. Smatra da se o nagradi treba brinuti onaj ko poslednji ostane u kući.

Dragana se poverila Emi i Nemešu da je depresivna od početka jer nije našla srodnu dušu. Nisu imali zadatke koji su joj se svideli i da samo su kopali po đubretu. Duško misli da su svi takvi kakvi jesu i napolju samo što koriste otpad kao izgovor.

Kap prelila čašu

Loše vreme definitivno utiče na raspoloženje. Međusobno se ukućani otpada prepucavaju i koriste svaku priliku kako bi se ogovarali.

Soraja shvata da sa Nirmalom nema šale i tvrdi da je velika prznica. Duško govori da ima najbolju komunikaciju sa Horvatom, na šta Soraja dodaje da se uobrazio od kad je postao kapiten. Nemešu je i dalje Ema najdosadnija ukućanka, ali ni Dragana nije ništa bolje.

Kako bi se promenila ovakva atmosfera Veliki Brat je Nemeša opet stavio na tajni zadatak. Nemeš je spreman da učini sve kako bi dobio vreme da boravi u dvorištu luksuzne kuće, pa je prihvatio i ovaj izazov. Nemeš mora da ubedi najmanje tri ukućanina da zajedno smisle skeč ili predstavu. Ukućani su prihvatili Nemešev „predlog „. Podelili su se po ulogama, zatim su se uživeli u njih, ali na kraju je krenulo naopako. Soraja nije želela da se tako „igra“ i samim tim je ušla u konflikt sa Draganom. Nemešu se novonastala situacija nije dopala, pa je odlučio da ode sa otpada i iskoristi svoje vreme za danas. Posle neuspešnog dogovora izgubio je volju za bilo kakvom predstavom, mada mislimo da će se po povratku iz luksuznog dela kuće ponovo vratiti tajnom zadatku.

Povezana vest:  Premijera HBO filma "Loše obrazovanje" 26. aprila na HBO GO-u

Ni muva se ne čuje

Nemeš je iskoristio svoje peščano vreme. Posetio je ukućane luksuzne kuće po pravilima Velikog Brata, da ne napušta dvorište.

Iako je veoma hladno, to nije sprečilo Marijana da bude sve vreme uz njega. Najpre su im društvo pravile Tamara i Bojana, a zatim po njihovom odlasku pridružio im se Nikola. Nikoli nije bilo prijatno što je bio tu dok su Nemeš i Marijana razmenjivali poljubce, pa su njih dvoje odlučili da smire strasti. Nikola, Nemeš i Marijana su razgovarali oko spajanja ukućana. Nikoli nije bilo jasno zašto su baš Ema, Nemeš i Džordž se pridružili ukućanima otpada. Nemeš mi je objašnjavao, ali su vrlo brzo prešli na drugu temu. Ukućani na otpadu su se smestili u autobus i pričaju o životnim temama. Ukućani luksuzne kuće posle nedeljnog zadatka i sinoćnjeg Koloseuma se konačno odmaraju. Kako bi Slavica to živopisno opisala da su svi kao šarplanicni i ovce.

Nepredvidivi Veliki Brat

Veliki Brat je nepredvidiv! Okupio je sve ukućane u dnevnoj sobi, a otpadnike ispred televizora u dvorištu otpada kako bi im saopštio da se VB Koloseum premešta u dvorište luksuzne kuće.

Ukućani su se borili u samo jednoj borbi za prelazak iz otpada u luksuz ili obrnuto. Ukućani nisu znali šta ih očekuje i pokušavali su na sve načine da odgonetnu o čemu se zapravo radi. Ukućani otpada za predstavnika su izabrali Nirmala, a ukućani kuće Lestera. Lester i Nirmal su se borili u kvizu znanja, dok su ih Bojana, Soraja, Nikola i Horvat ometali pri odgovaranju. Lester je odneo pobedu za svoj tim. Nirmal je tokom igre bio vidno iznerviran ali je na kraju stoički podneo poraz. Nakon završenog mini Koloseuma ukućani otpada su imali par minuta da se pozdrave sa ukućanima kuće. Nemeš je iskoristio vreme da strasno poljubi Marijanu, dok Horvat nije mogao da se suzdrži da ne pojede palačinku koja se nalazila na stolu u trpezariji. Dragana je porazgovarala sa Slavicom o situaciji na otpadu, ovoga puta sigurna da je niko sem Slavice neće čuti. Pošto Nemeš i Ema imaju svoje neiskorišćeno vreme za boravak u dvorištu za danas uživaće sa ostalima još malo, dok će se svi ostali vratiti jedan po jedan na otpad.