zelena_emisija

TV emisija „Zelena emisija“ o pitanjima zaštite životne sredine kreće na televiziji STUDIO B

Vertical Media Beograd je nezavisna producentska kuća koja realizuje TV emisiju ”Zelena emisija” koja se bavi pitanjima zaštite životne sredine. Cilj ove emisije je da utiče na svest ljudi da je za postizanje boljeg životnog okruženja dovoljno da svako od nas učini ono što može kako bismo doprineli poboljšanju postojećeg stanja u Srbiji kada je ova tema u pitanju.

Povezana vest:  Razvode se Kajli Kuoko i Rajan Sviting

Ideja je da se na afirmativan način prikažu pojedinci i preduzeća koji sopstvenim primerom pokazuju kako može uspešno da se živi i posluje a da pri tom ne ugrožavamo naš životni prostor. Želja nam je da preko televizije, kao najjačeg medijskog instrumenta, gledaoce pozovemo na akciju u rešavanju problema zaštite životne sredine.

Budući da je svest stanovništva u Srbiji na niskom nivou kada je reč o očuvanju životne okoline , ”Zelena emisija” je zamišljena kao kulturno-obrazovni program i koncipirana je tako da ima dokumentarne segmente u kojima gledaoci mogu da se upoznaju sa postojećom situacijom u Srbiji, ali i igrane segmente u kojima glumac/voditelj uvek na aktivan način, preko zanimljivih primera, gledaocima pokazuje zašto je važno da se što više nas uključi u rešavanje ovog problema.

Povezana vest:  Hali Beri i Pol Rad u Simpsonovima

Kroz emisiju će nas voditi glumac Peđa Damnjanović.

Svaka emisija će biti tematska, pa će tako u prvoj epizodi tema biti reciklaža, u drugoj zagađenje vazduha, u trećoj zdrava ishrana i td.

Tokom 2011. godine „Zelena emisija” će postati deo programa televizije Studio B.