rek

VELIKI BRAT 2011

Nemeš baš voli da ogovara, za Emu rekao da je dosadna kao bubašvaba

Sinoćnje veče u kući Velikog Brata je bilo obeleženo nominacijama i to je bila jedna od malobrojnih tema o kojima su ukućani diskutovali.S obzirom da samo Veliki Brat i ukućani znaju ko je nominovan, prelazimo na deo kada su u kuhinji Lester, Nikola, Radašin, Nemeš, Marijana, Horvat, Tamara i Nirmal čestitali Bojani rođendan. Ona se požalila kako nema dovoljno alkoholnih pića iako je bila vidno pripita.

Horvat i Marijana su pričali o najboljim godinama života. Složili su se da su to tridesete ali da im je najgori upravo trideseti rođendan jer se osećaju kao da definitivno stare.

Nakon te priče, svi ukućani se okupljaju u dvorištu i nastavljaju priču o nominacijama i kalkulišu koliko će ljudi biti nominovano a koliko napustiti kuću Velikog Brata.

Izgleda da je priča o nominacijama izmorila ukućane, koji polako odlaze na spavanje. Čim su legli, Nemeš je zagrlio Marijanu i priljubljeni jedno uz drugo ponovili su ono što su već u nekoliko navrata uradili u kući Velikog Brata. Naravno, legendarni jorgan je u pitanju. Nakon toga su definitivno zaspali.

Novo jutro bez klanova

Osvanulo je novo jutro u kući Velikog Brata i nema mnogo dešavanja. Svi ukućani deluju umorno i bezvoljno.

Većina ukućana je u dvorištu i pričaju o opštim životnim temama. Nakon jučerašnjih nominacija, izgleda da su klanovi nestali i sada se ukućani ipak drže zajedno. Nije sasvim sigurno da li je to zbog straha od nominacija ili jednostavno žele da premoste razlike.

Nemeš i Marijana su sinoć ponovo krunisali svoj odnos ispod jorgana i jutro provode u spavaćoj sobi želeći još bolje da se upoznaju.

Nije sigurno da li će ovaj dobar odnos ukućana dugo potrajati ili će se odmah nakon izbacivanja nekog od ukućana stvari vratiti na staro.

Umor kuca na vrata

Ukućani vreme provode u što udobnijem položaju jer se žale na loše spavanje. U spavaćoj sobi su Marijana i Nikola. Ona mu govori da su mogli lepo da se naspavaju ali đavo im neda mira. Nikola je takođe veoma umoran.

Većina ostalih ukućana je u dvorištu. Duško se žali Soraji da mu ne raste kosa, aludirajući na čuveno šišanje koje mu se nikako nije svidelo. Soraja pokušava da ga uteši govoreći mu da ne brine i da će kroz nekoliko nedelja biti onaj stari dobri Duško. Pričali su i o Duškovim čerkama. On joj govori da mu je jedna od ćerki druga godina na fakultetu u Nišu. Soraja se šali da su sigurno pametne na majku. Potom, priča se prebacije na Nemeša. Soraja smatra da ga svi ukućani vide kao vođu i šta god on uradio svi će ga pratiti.

Povezana vest:  Serija po filmu Ljubavni terapeut

Marijana i Nemeš su se ponovo sporečkali oko gluposti. Naime, dok je Marijana pušila, Nemeš je izašao u dvorište a ona ga je pitala šta će on tu. Posle blage svađe ipak su rešili nesporazum.

Danas je još jedan rođendan u kući Velikog Brata. Bojana je slavljenik. Veliki Brat joj je u ispovedaonici otpevao rođendansku pesmu na šta se ona našalila da lepo peva ali ga je teško slušati. Veliki Brat ju je takođe pitao šta želi da dobije za rođendan. Nije navela neke materijalne stvari, već je poželela da bude sve u redu u kući i da stekne nove prijatelje sa kojima će ostati u dobrim odnosima i po izlasku iz kuće Velikog Brata.

S obzirom da je svaki rođendan do sada propraćen žurkom, Veliki Brat će sigurno na neki način iznenaditi ukućane, a da li će to biti žurka ili nešto drugo, ostaje nam da vidimo.

Marijana sigurna u svoja osećanja

Marijana je danas vidno raspoložena. Kaže da je sada sigurna u svoja osećanja prema Nemešu i da nema više nedoumica. Za to vreme Nemeš je bio u dvorištu sa Lesterom i vežbao. Horvat, Marijana, Tamara, Bojana i Nemeš su u dvorištu. Pričaju o bivšim ukućanima, komentarišu kako je Dragana bila vrlo uvredljiva i sve je primala k srcu.

Sledeći na repertoaru je bio Džordž. Nirmal, Nikola, Lester su u spavaćoj sobi pričaju o muškoj depilaciju i ko šta primenjuje od njih. Malo pre toga Lester je Nikoli depilirao leđa i tako su i došli na tu temu.

Nemešev ubitačan žigolo ritam

U dvorištu počinje čudna priča o verovanjima, sujeverju, praznoverju a vezano za trudnice.

Nemeš saznaje od Duška da nikako nije dobro ako trudnica nešto ukrade, ili ako šutne mačku, ili ako jede zečetinu, jer će dete da ima posledice, tj. beleg zbog toga. Radašin se priključuje razgovoru, i uglavnom potvrđuje Duškovu priču, uz male izmene, jer u njegovom selu se veruje malo drugačije u te stvari. Duško onda priča o svom strahu od zmija, a Radašin o kopanju bunara. Onda su počeli rzgovor o „crvenom slovu“, o danima kad nikako ne treba raditi. Duško kaže da su zaklali i jeli svinju na posni dan, i da je odmah sutradan umrla druga svinja, iz čista mira, i da od tada vode računa o postu. Zatim se nadovezuju na priču o čarobnoj biljci raskovnik koja otvara sve brave. Šale se da im onda ne bi bilo potrebno da ih Veliki Brat pušta u ispovedaonicu nego bi sami ulazili da imaju raskovnik. Potom Lester i Nemeš pričaju o vezama i ženama. Lester kaže da je Nemešu vreme da se malo smiri. Nemeš se slaže jer teško da bi mogao da nastavi ubitačni žigolo ritam – maltene nije mogao da postigne toliko ljubavnica.

Povezana vest:  Avanture mačka u čizmama na omiljenom dečjem kanalu Minimax

Nemeš – inteligencija mi je karakterna osobina

Veliki Brat je okupio sve ukućane u dnevnoj sobi, kako bi u sklopu nedeljnog zadatka odradili dnevni – karakterne osobine. Da bi uspešno uradili zadatak potrebno je da bar troje ukućana stane na pravo mesto. Trebaju da se poređaju na osnovu stepena inteligencije. Nemeš je stao na sedmo mesto, a trebao je na prvo, Tamara je trebala na jedanaesto, a Radašin na dvanaesto mesto. Tamara je pokušala da ne pridaje previše važnosti tome ali se ipak videlo da je očekivala bolju poziciju. U ovom zadatku, Ema je bila previše skromna i stala na dvanaesto mesto. Nakon toga ukućani su nastavili sa svojim aktivnostima.

Borba za žurku

Danas jeste divan dan. I da bi svi ukućani zaradili rođendansko slavlje za Bojanin rodendan potrebno je da uspešno obave dnevni zadatak: “PITANJE IZAZOV”.

Svi ukućani imaju dvadeset minuta da dobro razmisle o svojim saputnicima u kući Velikog Brata i da svakome od njih smisle jedno pitanje. Pitanje mora da nam otkrije nešto novo o tom ukućaninu kome je pitanje upućeno. Pitanje mora da je izazov – da bude iznenađenje, da bude neugodno, da bude provokativno ili zabavno, ali i originalno. Ukućani treba da postave pitanje koje ih stvarno interesuje, da naprave što bolji izazov onome koji na pitanje mora da odgovori. Treba da probaju da budu smeliji i od Velikog Brata kada postavlja pitanja.

Svaki ukućanin će imati svoju kutiju i jedanaest papira na kojima će jedanaest preostalih ukućana zapisati čitko svoje pitanje. Kada svaki ukućanin tajno napiše svoje pitanje za nekog, papir će da savije dva puta i da ga stavi u kutiju sa imenom ukućanina kome je pitanje namenjeno. Ukućani smeju da kamufliraju svoj rukopis.

Kada svi završe krenuće IZAZOV.Svaki ukućanin će odgovarati na minimum šest pitanja po slučajnom izboru. Izvućiće zatvorenih očiju iz svoje kutije papir i pročitati naglas pitanje, onda na njega mora što opširnije da odgovori, a ostali ukućani imaju pravo na maximum tri podpitanja. Ukućanin ako je dovoljno hrabar može da odgovori i na svih jedanaest pitanja.

Minimum sedamdeset i dva iskrenih odgovora, od svakog ukućanina po šest, doneće im slavlje za Bojanin rođendan.

Kiselina umesto šampona

Deo ukućana odmara u dvorištu uz priču o tome u čemu uživaju i šta ih smiruje. Marijana kaže da su u njenom slučaju to serije uz neku klopu, a Nirmal da ga smiruje voda, reka i priroda. Tamara kaže za sebe da je jako zaboravna i da joj se često događa da se dogovori sa nekim da se nađe na jednom mestu, a ona često ode na drugo. Bojana priča kako je jako nervozan vozač i da jako često izgubi živce. Tamara komentariše kako će se svi viđati kada izađu i kako se sigurno sretala i pre sa Bojanom, pošto Slaven živi blizu nje. Nakon razogovora, većina ukućana je otišlo u dnevnu sobu i legli da se odmaraju. Radašin i Duško pričaju u spavaćoj sobi. Duško se žali da ga boli oko i da mora malo da zatvori oči, a Radašin šaljivo dobacuje da je sigurno stavio kiselinu umesto šampona. Radašin onda počinje da peva narodne pesme, samo njemu poznate, sa vrlo lascivnim tekstovima.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Finalisti o učešću u kući Velikog Brata

Ema bubašvaba?

Ogovaranju i trčarenju u kući nikad dosta. Nemeš, Marijana, Bojana, Horvat, Tamara i Radašin sede u dvorištu i ogovaraju Emu. Nemeš ponavlja priču kako je Marijani ukrala cigarete i kako je namerno brisala usta sa kuhinjskom krpom, i smatra da je Marijana blesava što je brani i da je Ema dosadna kao bubašvaba. Marijana kaže da joj je žao Eme, jer je iskompleksirana i ograničena sa rečima.

Bojana iskazuje svoje strožije i netolerantnije stavove i ne slaže se sa Marijanom.

Nakon što im se priključio, da bi skrenuo sa teme, Duško priča kako vozi traktor, i kako može da ide do dvadeset i tri kilometra na sat i da voli da vozi svoju Radojku, a Nemeš ga zeza i pita da li se vezuje dok vozi.

Marijani dosta kuhinje

Bojana priča o nominacijama i smatra da nije fer što svi ukućani nisu nominovani. Takođe smatra da što se tiče zadatka EU, da su ga najozbiljnije shvatile Ema i Soraja.

Tamara, Marijana i Horvat su u dvorištu i pričaju kakvo su mišljenje imali jedan za drugog ranije. Marijana kaže da je mislila da je Tamara drska i nije joj se dopadala, a Horvat da Marijana deluje odsutno i uobraženo.

Ukućani su uspešno obavili zadatak i izborili se za žurku. Dakle, počelo je Bojanino slavlje. Većina ukućana je u dvorištu, igraju i piju. Marijana peče palačinke iako je Soraja počela to da radi, s obzirom na to da je Marijana zadužena za kuhinju morala je da preuzme. Žali se na tu obavezu i jedva čeka da istekne Slavkina strelica. Nemeš joj pravi društvo kako ne bi bila sama. Čini se da im ova žurka baš prija, i komentarišu da bi voleli da im Veliki Brat češće pušta muziku.