puz2

VELIKI BRAT 2011

Tenzije u kući zbog izbacivanja

Nemeš i Marijana su sinoć u dvenvnoj sobi započeli razgovor koji je, kako se ispostavilo bio razgovor pomirenja.

Kao i u većini slučajeva nisu na glas pričali, pa joj je Nemeš šaputajući rekao da je voli i da misli da ga namerno provocira, dodajući da mu igra „vruće-hladno“ prija. Tvrdio je da zna sta hoće, a ona se pitala zašto se onda „glupira“, zaključivši da je kod Nemeša inat u pitanju. Takođe je dodala da nema „živce“ za takve stvari i tražila od njega da se uozbilji.

Nemeš je konstatovao da su se zbog gluposti pokačili, na šta je ona iznela činjenicu da je Nemeš ponekad divan, a ponekad i ne. Da pomirenje bude slađe, osim što se dugo grlili i ljubili po ko zna koji put strasno su vodili ljubav, nakon čega su mirno utonuli u san.

Spora kao puž

Osvanuo je još jedan dan u kući Velikog Brata. Jutro je veoma mirno počelo, ali u tom duhu se nije nastavilo. Bivši visoki predstavnici EU su od Velikog Brata dobili zastave na poklon, koje su bile njihova obeležja tokom trajanja zadatka. Svi su se dobro zabavili u ispovedaonici nakon čega su odlučili da okače zastave iznad kreveta. Ostali ukućani su iskoristili sunčan dan kako bi malo pocrneli.

Za razliku od većine koja je bila tiha, Ema i Horvat su na sav glas počeli raspravu. Nakon doručka koji je trajao ko večnost, Horvat je povisio ton na Emu, koja je veoma sporo jela. Sve se to ne bi desilo, da Ema nije zamolila Horvata da joj pravi društvo. Svađa im se učinila smešnom, pa su raspravu okrenuli na zabavu.

Ni tamo, ni ovamo

U kući Velikog Brata ukućani obavljaju svakodnevene aktivnosti. Iako sutra jedan ukućanin napušta kuću Velikog Brata, tenzija se ne oseća kod svih.

Radašin, jedan od nominovanih, svoju nervozu prikriva time što satima peva. Tamara se zabavlja, a Nemeš svo vreme provodi uz Marijanu.

Nirmal ipak oseća najveću brigu. Sinoć je razgovarao sa Duškom o njegovoj taktici koja na kraju nije bila dobra. On je izjavio da mu je krivo što je na otpadu prvo bio dobar sa Horvatom, Sorajom i Duškom, a potom kada je došao u kuću, poželeo da postane bliži sa drugim timom ukućana. Na kraju se ispostavilo da ga nijedna grupa ne želi. Pokušao je i da minira nedeljni zadatak, i time pao u očima svojih otpadnika. Iako Nirmal ima takvo mišljenje, po ponašanju većine ukućana ne možemo da zaključimo da je u pravu. Ono što sigurno znamo da Soraji, Nirmal nije omiljeni ukućanin.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, 34 dan u kući: Uvek je reč Velikog Brata poslednja!

Ljubi ili beži

Veliki Brat je nepredvidiv, uvek je spreman da iznenadi svoje ukućane. Ovog puta Lesteru i Soraji je dao tajne zadatke. Lester kao omiljeni ukućanin među svojim cimerima, sklon je poljubcima kako ženskog tako i muškog dela ukućana. Ovoga puta on će morati da izbegne silnu ljubav koju mu pružaju ukućani. Po izlasku iz ispovedaonice imaće devedeset minuta da izbegne bilo koji poljubac. Da to sve ne bude tako jednostavno Soraja će biti ta koja ljubi. Ona ima zadatak da poljubi deset ukućana koje ona odabere. U njen odabir sigurno će ući i Lester, a kako će se on izboriti protiv toga videćemo u nastavku. Lester će morati da bira između Soraje ili uspešnosti zadatka. Niko od ukućana ne sme da otkrije da su Soraja i Lester na tajnom zadatku.

Nedodirljivi Lester

Ljubljenje po kući je krenulo vrlo spontano. Soraja po izlasku iz ispovedaonice je krenula jednog po jednog ukućanina da ljubi, ali tako da niko nije mogao ni da predpostavi da je na tajnom zadatku. Otišla je u dvorište, gde su bili Lester i Nikola, i krenula je da poljubi Lestera. Pošto je i sam Lester imao tajni zadatak, uspešno je izbegao poljubac rekavši joj da ima alergiju od vode iz bazena, i da može je preneti nekom drugom ko mu je u neposrednoj blizini, a kamo li da ga poljubi. Soraja je odustala od njega i prešla na Nikolu koji se nije tako lako predao, zapitkivajući je što želi da ga poljubi. Soraja je bila uporna, i kao razlog poljupca je rekla da hoće da se pozdravi jer ide. Nikola je i dalje bio sumnjičav, ali je popustio. Pošto nije ispunila zadatak u potpunosti, Veliki Brat je rekao Emi da mora da poljubi ukućane koji su preostali, da bi Soraja dobila farbu za kosu koju je tražila. Ukućane koje Soraja nije htela da poljubi su Nemeš i Nirmal, i njih Ema mora bez najave i objašnjenja poljubiti, takođe i Lestera. Nemeša i Nirmala je bez problema poljubila, ali Lestera nikako nije uspevala. Pravila mu je zasede, prilazila mu je sa leđa i razne druge strategije, ali nije uspevala, Lester je uspešno izbegavao. Pošto Ema nije do kraja ispunila zadatak, Soraja je dobila samo jednu farbu. Ona se zahvalila Emi, ali je odbila, jer joj ne treba samo jedna farba. Pošto je Veliki Brat velikodušan i pun iznenađenja, obavestio ju je da dobija i drugu farbu, jer je Lester uspešno obavio svoj zadatak – nije dopustio nikom da ga poljubi.

Povezana vest:  Kosmos se vraća!

Agresivnost ili nežnost?

Kako vreme u kući prolazi, polako se otkriva ko je kakav, što bi rekao Nirmal. Prokomentarisao je kako se situacija u kući menja i da su ukućani pokazali svoja prava lica.

Ne želi da imenuje na koga misli, i kaže da se to najviše desilo zbog zadatka Evropska Unija, jer takve reakcije izvlači iz ljudi. Kaže da se Duško najviše ulizivao i prokomentarisao je kako bi on i sopstvenu majku prodao za pare. Izgleda da su antipatije uzajamne, jer se Nirmal žali na Duška kako samo njega noću utišava dok su svi ostali pričali. Duško mu odgovara i kaže da svako veče neko priča, a Nirmal konstatuje kako ga pre nikad nije utišavao, a sad samo njemu govori da ćuti.

Deo ukućana sedi u dvorištu i pričaju. Ema je ranije priznala da bi iz kuće spavala sa Nikolom. Sada je objašnjavala da je to zato što se čini da Lester ima manje iskustva. Soraja joj kaže ako hoće nežnost, da je Lester idealan, a ako hoće agresivno neka bude sa Nikolom, na šta su svi počeli da se smeju.

Obožavalac ženskih mirisa

Nemeš komentariše atmosferu u kući, pogotovu zbog sutrašnjeg izbacivanja. Iz njegove perspektive, atmosfera je odlična, kaže da se ne oseća tenzija i da su svi ukućani opušteni.

Dodaje da bi mu bilo u redu da sutra ode, ali dobro mu je i da ostane. Ako ostane, jedino što bi promenio jeste njegova frizura. On misli da je već ispao iz trke za nagradu, jer je radio ono što mu se radilo, a ne ono što bi trebalo da radi. Takođe misli da je negativac u očima mnogih ljudi izvan kuće, ali da sada nema kajanja, jer mu je primarno bilo da uđe zbog posla.

Povezana vest:  Pet stvari koje niste znali o Juliju Cezaru

Može se primetiti da Duško obožava ženske mirise. On miriše Soraju i komentariše njene parfeme, usput dodaje kako se ona samo macka i licka. Zbog tih mirisa, Duško se žali što leži pored nje, ali pitanje je da li je ta izjava bila iskrena. Horvat se ubacuje i kaže kako voli da se pribije uz nekog dok spava. Nakon izvesnog vremena, Duško opet miriše Soraju i komentariše kako smrdi kada se pomešaju mirisi njenog parfema. Nakon toga se pojavljuje Marijana i on joj prilazi s namerom da joj pomiriše kosu.

Marijana i Nemeš ostaju sami u spavaćoj sobi. Nemeš primećuje da ona nije baš najbolje raspoložena. Marijana mu govori da ne može s njim pričati o tome šta želi, i da se mora isplakati. Kaže da bi joj bilo najlakše kad bi mogla pričati sa prijateljicom, sa sestrom, sa nekim najbližim. Nemeš je podseća da je on stalno tu za nju. Izgleda kod Marijane su se pojavile neke nedoumice, jer govori Nemešu da njegov način života i njen način života nema dodirnih tačaka. Nemeš joj odgovara da sve može i da se samo prepusti, kao što već jeste.

Šetnja gradom

Većina dana ukućanima je prošla kroz priču, a najviše su komentarisali sutrašnje izbacivanje.

Tamara najviše priča o tome kako bi volela da izađe, ali da bi joj ipak falile pojedine osobe iz kuće. Nirmal je ubeđen da će on izaći, i sa Tamarom konstatuje kako će biti čudan osećaj kad uzmu telefon u ruke. Nirmal kaže da će mu biti čudno da nazove svoju devojku, da će ga uhvatiti neka trema, kao da je prvi put. Bojana je počela da šeta po sobi i zamišlja da šeta po Knez Mihajlovoj ulici. Svi su se raznežili i pridružili joj se, zamišljajući svoje lokacije. Nakon toga su se vratili na vreme kad su tek ušli u kuću. Prisećali su se ko je po redu ulazio, i reakcija jednih na druge. Većina je zaključilo da su se mišljenja dosta promenila od samog početka. Nemeš govori kako je sad mnogo lakša komunikacija nego tad, jer su se dosta birale reči.