soraja_kuhinja

VELIKI BRAT 2011

Sorajni tajni zadatak

Soraja ispituje Brendona kakav je bio sukob. On ne zna, a Soraja kaže da svi dobiju u kuci amneziju kad ispadne svađa.

On joj kaže da ga je pitao koja je Nikolina uloga u kući i da se on iznervirao.  Antonija dolazi i seda sa njima. Soraja pita nju šta se desilo. Antonija priča da joj je Vladimir prebacivao da se uhvate za ruke u krevetu i da je dodiruje, a ona mu je rekla da se skloni. Soraja kaže da je neverovatno da neko sebi  dozvoli tako nešto.  Nemeš priča za  Antoniju i Vladimira da je loše što ostali muškarci nisu odreagovali. Antonija želi da izađe iz kuće ali kaže da razlog za izlazak nije sukob sa Vladimirom već  da je ušla iz znatiželje i da joj je dosta. Bojana i Vladimir se šetaju kod bazena gde su seli i razgovaraju. Bojana mu kaže da joj se ne sviđaju njegove svađe sa Antonijom, ali da ceni direktnost i to što on govori šta misli. Vladimir kaze da nije pametno uradio to i da će gledati da se smiri kako ne bi pucao na sitnice.

Vladimir želi da naruši reputaciju Soraji

Soraja, Nikola, Ema, Horvat i Vladimir su budni i sede na garnituri u dnevnoj sobi. Vladimir ne dopušta nikome da se uključi u njegov monolog o ukućanima.

Soraja se isključuje iz razgovora a potom odlučuje da ode u spavaću. Vladimir objašnjava kako ne veruje Soraji i smatra da je njena tvrdnja da je Nirmal rekao kako bi Lestera najradije izbacio iz kuće nakon što je polomio plafon kuće na žurci lažna. Horvat ga uverava u suprotno, iznevši tvrdnju da su tada, u radionici otpada, sem njega tu bili i Duško i Ema koji su takođe čuli konverzaciju. Vladimir se na sve načine trudi da naruši Sorajinu reputaciju, ističući da je Soraja verovatno „i dalje najslabija karika“. Nikola potom na kratko priča kako se sa Brendonom ili super slaže ili mu dođe da se pobije sa njim koliko ga nervira. Vladimir i Horvat pričaju o tome kako Vladimir ne priča sa šest ukućana, ne zato što ne želi ili zato što se posvađao već zato što nema o čemu sa njima da priča. Na kraju ipak napominje da je sa Sorajom i Antonijom u lošim odnosima, iako je pozvao Antoniju u toku dana da se pomire. Ona u jednom trenutku dolazi do dnevne sobe da kaže da će se premestiti iz kreveta u kom trenutno spava. Nikola se potom vraća u dnevnu sobu. Nastavlja se razgovor o tome kako koga publika percipira. Pošto je Vladimir video da više nema nijednu temu da iznese pred njih dvojicu, predlaže im da odu da spavaju.

Povezana vest:  Uragan Sendi: Oluja koja je uzdrmala Ameriku premijera u nedelju, 2.decembra na Discovery kanalu

Ukućani – glumci?

Veliki Brat je ukućanima dao novi zadatak. Ovaj put izazov podrazumeva da ukućani za tri sta moraju da spreme lutkarske predstave.

Ukućani po svom nahođenju mogu da izaberu lutkicu koja će da budu. Ukućani se dele u grupe i treba da osmisle priču za svoju predstavu. Svi ukućani moraju da učestvuju i gledaju predstave koje moraju da se izvedu u dvorištu.

Ukoliko uspešno obave zadatak Veliki brat je ukućanima obećao nagradu.

Nakon dogovora ko će šta da glumi Antonija i Marijana odlaze u kuhinju gde se već nalazi Brendon da spreme doručak. Bojana se dogovara sa Nemešom kad će da osmisle predstavu jer bi ona otišla na trčanje. Nemeš joj kaže da imaju tri sata vremena da se pripreme i da prvo trči pa će se kasnije dogovoriti oko svega.

Krtica u kući!

Soraji je Veliki Brat dao tajni zadatak kako bi ona dobila dve stvari koje je tražila. Njen zadatak je da ubedi većinu ukućana da je Nirmal krtica koja je ubačena u kuću.

Veliki Brat joj kaže da će u kuću ući Dražen i da će to svima reći. Ona kaže da je svakako vrela situacija, pa da je ona još podgreje, ali da će razmisliti kako će da uradi zadatak. Nakon okupljanja svih ukućana u dnevnoj sobi, Dražen ulazi na zlatna vrata i svi mu pritrčavaju, grle ga i ljube. On kaže da je bio u izolaciji tri nedelje i da nije ništa čuo i video sem juče da je pročitao da je u kući krtica. Vladimir mu ne veruje i kaže da je to nemoguće, a ostali se pitaju kako kad imaju mikrofone i sve ostalo. Nakon Draženovog odlaska ostali ukućani spekulišu da li govori istinu ili ne. Soraja kaže da zna ime i prezime krtice i da je muško, a Nemeš kaže Nirmalu da je on krtica u šali. Kod pušionice Antonija ostalima priča o sukobu sa Vladimirom i kaže da on ima psihičkih problema kad joj se unosi u lice i preti da će je ubiti kad izađe jer mu je ona u šali rekla da će da ga izbode. Ona kaže da niko nije u sobi reagovao što je loše. Bojana kaže da je on pozitivan dok je ne iznervira i onda može da mu kaže sve. Soraja kaže da joj to izgleda kao zadatak. Takođe pita ostale za krticu, a Nemeš kaze da Veliki Brat zna za to, ako to uopšte i postoji.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Discovery Channel: Čudovišta iz reke

Lutkarske predstave

Veliki Brat je pozvao ukućane da se okupe u dvorištu kako bi izvršili svoj zadatak – lutkarske predstave.

Prvi na sceni su bili Radiša, Antonija i Brendon. Ostali ukućani su se smejali njihovoj smešnoj predstavi. Radiša je vodio glavnu reč u predstavi. Nakon izvođenja Antonija mu je rekla kako nije uradio sve onako kako su se svi zajedno dogovorili.

Drugi su izveli predstavu Vladimir, Duško i Lester. Njihova predstava se sastojala iz pevanja dečije pesme „U svetu postoji jedno carstvo“.

Nakon toga su Nemeš, Bojana i Nirmal pokazali svoje kreativne pozorišne sposobnosti. Horvat, Ema i Soraja su poslednji izveli svoju lutkarsku predstavu.  Soraja je pre izvođenja bila zabrinuta da li će se setiti celog teksta koji mora da izgovori. Horvat joj kaže da hoće, dajući joj podršku .Nakon aplauza neki ukućani su otišli da ručaju u kuhinju, a neki su ostali da se sunčaju u dvorištu.

Poslepodnevno uživanje

Nakon uspešno obavljenog zadatka i ručka, ukućani se odmaraju.

Marijana i Nemeš uživaju u svojoj romansi. Bojana, Vladimir i Duško se nalaze u dnevnoj sobi, dok se Soraja, Antonija, Ema i Nikola provode u bazenu. Najveću pažnju ukućana privukli su Brendon i Lester, vežbajući u dvorištu.

Skini prsten s desne ruke

Nekome novi zadatak baš i nije prijao. Zadatak sa lutkama uneo je novi nemir među pojedinim ukućanima, i postakao na razmišljanje kakva je situacija napolju, ako je ovako neprijatna u kući

Povezana vest:  Najnovija, treća sezona, serije “Porodično pravo” na kanalu DIVA

Nakon treće priče-bajke o kraljevstvu, Nemeševo i Marijanino raspoloženje baš i nije najsjajnije.

Naime, jedan vitez je u predstavi pevao pesmu „Skini prsten s desne ruke“ aludirajući na već poznat par u kući. Ovaj postupak, kao i Vladimirovo pričanje vica, koje se takođe na indirektan način odnosilo na par, se negativno odrazilo na Nemeša i Marijanu. Nemeš je u razgovoru sa Bojanom komentarisao da se svi sprdaju sa njima, i da je svestan da neki od njih to ne rade zlonamerno, ali da već počinje da se pita kako je napolju, ako je trenutno ovakva situacija u kući.

I pored vidne zabrinutosti, Nemeš teši Marijanu da bude jaka, da pusti njega glavom kroz zid, a da ona samo skoči, jer će je on dočekati.

Priča za predstavu

Novi, mali sukob u kući, nastao je između Horvata i Soraje nakon neslaganja oko izbora priče za predstavu.

Soraja je imala ideju da glume svađe iz kuće, posebno svađu između Vladimira i Antonije, dok Horvat predlaže priču o ukletoj princezi sa velikim dupetom, što se Soraji nije dopalo. Horvat se nije slagao sa njom, jer je smatrao da ne bi trebalo da podsećaju ukućane na svađe koje su se dešavale predhodnih dana . Nakon dogovora da prvo pitaju Antoniju i Vladimira da li su za to da oni , na jedan simpatičan način predstave njihov sukob ukućanima, Horvat odlazi da pita Antoniju za mišljenje i vraća se i saopštava Soraji, da se ona sa tim ne slaže. Soraja se ljuti, i kaže da je problem u tome što je on to Antoniji predstavio na pogrešan način, i odlučuje da odustane od predstave. Horvat smatra da je to za nju tipično i burno reaguje. Nastavlja da smišlja priču sa Emom, i posle nekog vremena u pripremama predstave im ipak pomaže i Soraja.

Čitanje pravilnika

Zbog nemarnosti pojedinih ukućana i kršenja određenih pravila, ukućani su kažnjeni.

Njihova kazna se odražava u čitanju pravilnika o ponašanju. Svaki ukućanin je dužan da pravilnik pročita tri puta.

Jedina dva ukućana koji nisu kažnjeni jesu Marijana i Nemeš.

Nakon izvršenja kazne, ukućani će se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.