kevin-costnerKevin Kostner snima seriju za Histori kanal

Glumac Kevin Kostner igraće u novoj drami o porodicama Hatfilds i Mekoj koja će se prikazivati na Histori kanalu, javili su danas mediji.

Radnja serije “Hatfildi i Mekojevi“ (The Hatfields and Mčoys) prati legendarne porodice čije je rivalstvo gotovo dovelo do rata između njihove dve države Zapadne Virdžinije i Kentakija.

Povezana vest:  Poznata glumačka ekipa druge sezone "Farga"

Devil Anse Hatfild i Randal Mekoj bili su prijatelji tokom građanskog rata, ali se njihovo prijateljstvo raskinulo u trenutku kada su se vratili svojim kućama.

Priča takođe prati ljubavnu vezu između Hatfieldovog sina i Mekojeve ćerke, egzekuciju tri Mekojeva sina, ubistva, paljenja, sukob guvernera dve države i učešće Vrhovnog suda.

-Svi znaju legendu o Hatfilds-Mekoj zavadi, ali malo ko zna istinitu priču šta je prouzrokovalo da te dve porodice postanu smrtni neprijatelji – rekao je Kostner.

Povezana vest:  Šta nas očekuje u nastavku pete sezone serije“FEAR THE WALKING DEAD”

-Kao veliki ljubitelj istorije, oduševljen sam što sam se pridružio producentu Lesliju Grejfu i Histori kanalu u ovom dramatičnom prepričavanju ove vanvremenske priče koja će zauvek ostati u folkloru naše zemlje – dodao je on.

Serija “Hatfilds i Mekoj“ počeće da se emituje sledeće godine.