Dodeljen Oskar popularnosti 2010

oskar_vlado_georgijevPublika u punom Sava centru, kao i ona pored malih ekrana imala je priliku sinoć da vidi kome je naša nacija odala priznanje za prošlu godinu. 
Domaćini večeri bili su Ivana Zarić i Vlada Marković, ali pre njih publici su se poklonili neki od prehodnih dobinika ove prestižne nagrade. Među njima svakako treba spomenuti Đorđa Marjanovića, Radmilu Živković, Miroslava Ilića, Lokicu, Extra Nenu, Suzanu Mančić, Anicu Dobru…
Ove godine dodeljeno je ukupno 18 Oskara, a prvi je otiša u ruke voditelja emisije „Dizanje“ koju na radiju B92 vode Gorica Nešović i Dragan Ilić. 
Za najbolje TV lice proglašen je Ognjen Amidžić, koji je u toj kategoriji nadmašio Jovanu Janković, Ivana Ivanovića i Zorana Kesića.
oskar_skaj_viklerZa najpopularnijeg folk pevača proglašen je Miroslav Ilić (konkurenti mu bili Zvezde Granda Milan Topalović-Topalko i Milan Stanković) a „Slavuju iz Mrčajevaca“ ovo je sedmi Oskar.Najpopularnija folk pevačica je Lepa Brena, u konkurenciji su još bile Svetlana Ražnatović-Ceca i Seka Aleksić.
Titulu najpopularnije TV emisije poneo je šou „Zvezde Granda“ a nagradu je u ime Granda primio Žika Jakšić, producent ovog serijala.
Najpopularniji bend u protekloj godini je po glasovima čitalaca Blic Pulsa Van Gog, koji je dobio i priznanje za Koncert godine. Oskara u kategoriji „E-Oskar“ kući je poneo Skaj Vikler.
Za najpopularniji film Oskar popularnosti je dodeljen reditelju Darku Lungulovu za ostvarenje „Tamo i ovde“, najomiljenija serija je „Ranjeni orao“, a za najbolju glumicu je proglašena Sloboda Mićalović, koja je bila opravdano odsutna jer se pre nekoliko dana porodila. U muškoj konkurenciji nagradu je osvojio Milan Lane Gutović.
oskar_radomir_anticSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić proglašen je za Ličnost godine, u konkurenciji Vlade Divca i Katarine Rebrače.Time je selektor Orlova dobio još jedno priznanje za uspešno vođenje nacionalnog tima i odlazak na Mundijal.
Najpopularnija sportistkinja je Jelena Janković, koja je izabrana u konkurenciji koleginice Ane Ivanović i plivačice Nađe Higl.
Najpopularniji sportista je Novak Đoković, koji je imao zaista jaku konkurenciju Milorada Čavića i Nemanju Vidića. 
Hrvatska pevačica Severina dobila je Oskara za najomiljeniju ličnost iz regiona, takozvani YU Oskar. 
Pop pevačica godine je Aleksandra Radović (nominovane bile i Emina Jahović, Jelena Tomašević, Marija Šerifović i Nataša Bekvalac). A pop pevač godine je Vlado Georgiev.
Dodeljena su i dva specijalna priznanja – jedno je pripalo Srđanu Šaperu, a drugi Oskar je posthumno dodeljen pevaču anđeoskog glasa Tošetu Proeskom. 

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Ekrem priznao Vendi da se zaljubio u nju