pink

Mitrović: Ne možete sprečiti Pink da objavljuje

 

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović izjavio je danas u Beogradu da institucije Hrvatske ne mogu sprečiti Pink da objavljuje informacije o incidentima na čijoj su meti Srbi u Hrvatskoj ili o tamošnjim neispravnim proizvodima.

Reagujući na zahtev Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske da vlasti Srbije preduzmu mere zbog emitovanja „negativnih i neosnovanih sadržaja“ o Hrvatskoj na televiziji Pink, Mitrović je saopštio da nikakva reagovanja institucija u Hrvatskoj ne mogu da spreče Pink da objavljuje informacije.

Povezana vest:  DVOR 2011, Nominovani Urška, Danijel, Jelena i Predrag

-Ne mozemo prikrivati i ne objavljivati informacije o robi i proizvodima iz Hrvatske koji su neispravni, zagađeni ili otrovni, a prodaju se na srpskom tržištu. Što se tiče otimanja srpske imovine, to prepuštamo međunarodnim institucijama kao i Vašim i našim pravosudnim organima – naveo je on u saopštenju upućenom Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske.

Mitrović naglašava da „profesionalni, moralni i etički standardi“ Pinka navode na odgovorno ponašanje u kategoriji zaštite srpskih potrosaca.

Povezana vest:  Serija "Menhetn" od 25. februara na kanalu Epic Drama

-Mislim da ćete i sami shvatiti da su vaše izjave neprimerene diplomatskoj i korektnoj komunikaciji. Ako slučajno imate bilo kakvu sumnju u nezakonit rad TV Pink, voleli bismo to da čujemo – naveo je Mitrović.

Hrvatska strana je predstavniku ambasade Srbije u Zagrebu danas izrazila „najoštriju osudu i zabrinutost zbog emitovanja negativnih i neosnovanih sadržaja“ o Hrvatskoj, njenim institucijama i hrvatskim privrednim subjektima u programu televizije Pink.

Povezana vest:  Premijera emisije "Izrada vrhunskih automobila" na Discovery kanalu

Mitrović je posle odluke hrvatskih vlasti da oglase prodaju jahte koju su mu zaplenjenile, zabranio emitovanje hrvatske muzike, filmova, reklama na svojoj televiziji.