cvat_lipe_na_balkanu

Serija „Cvat lipe na Balkanu“ od nedelje na RTS-u
 
Prva epizoda televizijske serije prema romanu Gordane Kuić „Cvat lipe na Balkanu“ biće emitovana u nedelju, 30. oktobra, uveče na prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS).
Serija od 13 epizoda snimljena je u produkciji RTS-a i „Adrenalina“, a u izvršnoj produkciji „Košutnjak filma“, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Galeriji RTS-a.
Scenario Ðorđa Milosavljevića režirao je Ivan Stefanović.
Radnja serije smeštena je u poratni Beograd, od 1945. do 1962. godine. Prema sinopsisu, u doba velikih posleratnih promena, dok Beograd vida rane nastale u ratu, jedna porodica pokušava da sačuva tradicionalne vrednosti, ali i da se prilagodi novom vremenu.
„Cvat lipe na Balkanu“ priča o odrastanju jedne devojčice, njenoj mladosti, prijateljstvima, ljubavima…
Serija je snimana četiri meseca na lokacijama u Beogradu, Dubrovniku i Kotoru.
U velikoj glumačkoj ekipi su Vesna Stanojević, Nataša Ninković, Vojin Chetković, Slobodan Chustić, Raša Bukvić, Paulina Manov, Nevena Ristić, Tijana Čurović, Jakov Jevtović, Marijana Pejatović, Nataša Marković, Predrag Smiljković, Nina Janković, Dubravka Stojanović, Vanja Milačić, Aleksandar Srećković, Marija Pikić, Feđa Stojanović, Branka Pujić, Dara Džokić i drugi.
Producent je Zoran Janković, scenograf Jelena Sopić, kostimograf Ivanka Krstović, kompozitor Kornelije Kovač, direktor fotografije Miloš Spasojević, montažer Petar Putniković, a urednik Slobodan Terzić.
Radnja romana „Cvat lipe na Balkanu“ hronološki se nadovezuje na prvi roman Kuićeve „Miris kiše na Balkanu“, koji je prošle godine ekranizovao Ljubiša Samardžić.
Povezana vest:  MTV OBELEŽAVA SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE EMITOVANJEM TV DRAME „SHUGA"