aleksandra_dabic_1

PRVI GLAS SRBIJE

U velikom finalu Nevena, Davor i Igor, u poslednjem krugu ispala Aleksandra

Konačno je došlo super polufinale posle koga će biti poznato ko će se od četvoro kandidata ući u veliko finale. Publika i žiri ni večeras nisu imati lak zadatak jer su u konkurenciji zaista ostali najbolji – Davor Jovanović, Igor Terzija, Nevena Đorđević i Aleksandra Dabić, a samo su tri mesta u velikom finalu!

Četvoro super finalista izašlo je zajedno na sceni uz taktove poznate Bajagine pesme  „Muzika na struju“, a zatim su nastavili u skladu sa temom današnje polufinalne emisije, sa velikom hitom iz filma Briljantin „Better Shape Up“. Zatim je Andrija ponovio svim fanovima na koje brojeve mogu da glasaju i borba je počela.

Prvi je na scenu izašao Igor Terzija, koji je otpevao „Par godina za nas“, legendarnu pesmu grupe EKV. Lena je pohvalila što je Igor ostao dosledan svom stilu i glasu, dok je Vlada takođe pohvalio nastup i rekao da se vidi da je Igoru prijalo, a prokometarisao je da se konačno primetila energija. Mare je isto imao samo reči hvale, a pohvalio je Igorov stajling i rekao mu da je to možda njegov budući stajling.

Aleksandra Dabić je pevala pemu Gordane Stojičević, „Zagrli me“ i otpevala je zaista sjajno. Mare je rekao da je Goci sigurno prijalo kako je Aleksandra otpevala njenu, nimalo laku pesmu. Lena je rekla da je pevač sa mnogo darova i kvalietat i peva savršeno. Vlada je rekao da je pevala bez greške, a zaključio je da što se bliži kraju bira manje zahtevne pesme, ali to nikako ne umanjuje njen kvalitet koji je do sada pokazala.

Povezana vest:  FARMA 2010, Miloš ponovo gazda

Treći je na scenu izašao Davor Jovanović, koji je otpevao Luisov hit „Slike u oku“. Mare je pitao da li Davor voli ovu pesmu, jer mu je delovao malo zatvoreno, ali u suštini dobro je otpevao.  Lena je rekla da je sve dobro i pohvalila je njegovu energiju. Vlado je rekao da treba da ostane otvoren za kritiku. Zahvalio mu se na izboru pesme jer su članovi veliki poštovaoci Luisa i pozdravio je njegovu porodicu. Rekao je da peva odlično i da treba čovek da bude jako zao da zameri na njegovom pevanju, jer odlično peva.

Nevena Đorđević je večaras prvo pevala pesmu Viktorije „Samo teraj ti po svom“, uz zanimljivi scenski nastup. Lena je pohvalila Nevenino pevanje, a Mare je rekao da je otpevala to na svoj način i to sjajno i pohvalio je koreografiju, ali i dodao nešto na račun govorkanja o vezi Igora i Nevene, na šta je Nevena samo namignula.

Posle malo dužeg bloka reklama, krenuo je drugi blok u kome su takmičari pevali filmske hitove. Prvi se publici predstavio Igor Terzija koji je otpevao pesmu “You can leave your hat on” koju je Joe Cocker otpevao za čuvenu striptiz scenu u filmu “Devet i po nedelja”. Leni se dopalo, ali na trenutak joj se učinilo da je pod uticajem Cockera ali sve u svemu sve je bilo sjajno. Vlado je dao akcenat na nastup, rekao je da je bio odličan, a Mare je takođe rekao da se bilo sjajno.

Aleksandra je otpevala naslovnu numeru filma o agentu Jamesu Bondu “GoldenEye”, koju izvodi Tina Turner. Mare je počeo sa pitanjem “Ko si ti?” i samo konstatovao da je bilo sjajno. Lena je rekla da se naježila, a to se ne desi svaki put, rekla je da nastuo bio vrlo ubedljiv, pohvalila je koreografa, a Aleksandrino poevanje je bilo odlično, energija je bila super. Vlado je film gluplji, ali numera je jedna od najboljih u ovom serijalu, a Aleksandra je po njegovim rečima otpevala fenomenalno!

Povezana vest:  Snimljena prva epizoda emisije Man vs. Woman

Nevena je otpevala naslovnu numeru iz filma Titanik “My heart will go on”, koju u originalu peva kanadska diva Celine Dion. Lena je rekla da je pesma jako teška, ali je promentarisla da se uplašila pesme, a Nevena je rekla da joj je krčalo u ušima, tako da je Lena neke greškice pripisala tehničkim smetnjama. Mare je rekao da je bilo lepo gledati je i slušati. Vlado je rekao da je izašla u strahu, ali nije bilo razloga da pokaže nezadovoljstvo, ali na kraju je dozvolila da je problem toliko obuzmu da je na kraju izgubila tačnu intonaciju, ali je bilo sjajno.

Četvrti kandita, Davor je pevao je hit iz filma Zgodna žena, koju u originalu peva Roy Orbison “Pretty woman”. Mare je rekao da je Davor uživao u pevanju ove numere i rekao je da je bilo sjajno. Lena je rekla da je bilo super i samo malo da obrati pažnju na engleski. Vlado je rekao da ima odličan sluh i da će savladati lako engleski, a inače sve je bilo super, sem belog sakoa.

Večerašnja gošća bila je Aleksandra Radović koja je pohvalia žiri i kandidate i rekla da navija za žene.

Usledio je opet reklamni blok, posle koga je Andrija stao na scenu, pozvao kandidate kako bi saopštio glasove publike. Andrija je rekao da će opet biti iznenađenja i podelio je takmičare u parove. Igor i Nevena su bili prvi par, a drugi Aleksandra i Davor. Direktno iz prvog para ide Nevena Đorđević, što je svakako bilo veliko  iznenđenje. Kada je reč o drugom paru, publika je rekla da u finale ide Davor Jovanović.

Povezana vest:  Don Drejper inspirisao novi lik u crtaću "Sunđer Bob"

Dakle u duelu se bore Aleksandra Dabić i Igor Terzija.

Marija je čestitala finalistima, a Davor je rekao da je njegov san ostvaren jer je njegov plan bio da uđe u TOP 3. Nevena je rekla da je zadovljna.

Došao je red na duelist. Prvi je na scenu izasao Igor koji je pevao pesmu Željka Joksimovića “Stihija”.

Aleksandra je pevala “Je veux”, francuske pevačice Zaz. I onda je usledilo ono najteže, većanje žirija ko je bio bolji, ko je zaslužio mesto da se nađe u finalu Prvog glasa Srbije!

Ulogu da saopšti odluku uzeo je na sebe Vlada, koji je rekao da odluka nije jednostavno i zamolio publiku da se ponaša pristojno. Aleksandri je ovo treći duel, a Igoru prvi. Za Igora je rekao da je mlad i jako harizmatičan, drag, vrlo pristojan, nikad ga nije čuo da se buni i da misli da je pre njim ozbiljna karijera. Za Aleksandru je rekao da ozbiljan pevač. Pratili su šta su pevali do sada, ali ovaj put su morali da uzmu u obzir današnje pevanje i rekao da u duelu nisu blistali ni jedno ni drugo, ali potpuno razumljivo, ipak je ovo polufinale i trema je učinila svoje. Odlukom žirija uzimajući puno toga u obzir, kandidta koji je večeras ispao je Alkesandra Dabić. A Igor se našao u finalu!