Milenium

Originalni „Muškarci koji mrze žene’“na RTS-u

U toku prikazivanja holivudske ekranizacije prvog Lašonovog romana iz trilogije Milenijum u režiji Dejvida Finčera, na RTS-u ćete moći da pogledate originalnu verziju filma.

U subotu 14. januara imaćete priliku da gledate originalnu verziju filma „Muškarci koji mrze žene“, koja se može pohvaliti izuzetnim kritikama i sjajnim komercijalnim uspehom na svim kontinentima.

Zahvaljujući fenomenalnom uspehu njegove trilogije, odnosno trilera „Muškarci koji mrze žene“, „Devojka koja se igrala vatrom“ i „Kule u karata“, švedski novinar i pisac Stig Lašon posthumno je postao jedan od najpopularnijih književnika našeg doba.

Povezana vest:  Divlji siročići sa Polom O'Grejdijem na kanalu Viasat Nature

Zato, uz holivudsku ekranizaciju vrhunskog trilera u bioskopima, nemojte propustiti ni originalnu verziju ‘Muškaraca koji mrze žene’ – u subotu 14. januara na RTS 1 u 23 sata i 5 minuta.

O filmu

Prvi deo triologije „Milenium“. Pre četrdeset godina Harijet Vanger je nestala s porodičnog okupljanja na ostrvu koje poseduje moćni klan Vanger.

Njen ujak je uveren da je u pitanju ubistvo i da je ubica neko iz kruga porodice. Bogati Vanger unajmljuje novinara kome je karijera krenula nizbrdo, Mikaela Blumkvista, i neobičnu i veštu hakerku Lizbet Salander da istraže slučaj.

Povezana vest:  „Fruškovanje”: Neispričane priče o najstarijem nacionalnom parku u Srbiji

Kada ovaj istraživački par poveže Harijetin nestanak s brojnim ubistvima koja su se dešavala pre skoro 40 godina, počinje da se otkriva mračna i jeziva porodična istorija.

Istražujući, Mikael i Lizbet će otkriti koliko daleko su Vangerovi spremni da idu kako bi se zaštitili.

Režija: Niels Arden Oplev, U glavnim ulogama: Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg, Stig Lašon (Stieg Larsson) – roman

Povezana vest:  Ekspedicija u dubine okena - dokumentarna mini serija na kanalu Discovery

Milenium: Muškarci koji mrze žene (Milennium: Man som hatar kvinnor)

(Švedska, 2009.)