Concordia_Image_4

Discovery istražuje nesreću broda „Kosta Konkordiјa“ u specijalnom jednočasovnom dokumentarcu
 
Na kanalu Discovery Channel, 3. marta u 21:55 časova, biće prikazan ekskluzivni 60-minutni dokumentarac o nedavnoj nesreći na brodu „Kosta Konkordija“.
Discovery ide dalje od aktuelnih vesti i naslova istražujući do najsitnijih detalja uzroke ove nesreće, a angažovani su i forenzički stručnjaci Pomorske akademije Masačusetsa. Nakon što su analizirali sva uputstva koja je kapetan Sketino davao, ekipa pomorskih stručnjaka otkriva da je smer duvanja vetra spasio hiljade života odnevši luksuzni brod bliže obali.
Concordia_Image_9 
Dokumentarac pruža uvid u samu nesreću i razmatra ulogu kapetana Frančeska Sketina u njoj. Na ekskluzivnim snimcima prikazan je Sketino kako razgovara telefonom na palubi, osvetljen samo svetlima za uzbunu nakon što je nestala struja. Izgleda kao da nije svestan opasnosti sa kojom se suočava 4.200 putnika i članova posade na brodu, koji su upravo krenuli na jednonedeljno krstarenje Mediteranom.
Specijalan dokumentarac istražuje šta se dogodilo na dan nesreće iz ugla naučnika i inženjera i pokušava da da odgovore na neka od nerazjašnjenih pitanja.

 

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Upoznali smo stanare kuće Velikog brata (FOTO)