Dejan_Jocic_FoxDejan Jocić novi direktor FOX televizije
Dejan Jocić će 19. marta 2010. stupiti na dužnost novog direktora Fox televizije. Zameniće dosadašnjeg direktora Dena Bejtsa.
Dejan Jocić (37 god.) rođen je u Nemačkoj i srpskog je porekla. Ima veliko iskustvo u TV industriji. Svoju karijeru je započeo 1992. g. na sportskom kanalu nemačke televizije DSF kao producent sportskog programa, a zatim i kao šef razvoja programa. Posle toga je radio za „Kirch Media“ kao šef razvoja programskog sadržaja za Premiere/Sky platformu i postavljen je za generalnog direktora za programe i operacije na DSF-u. Godine 2002. prešao je u „ProSiebenSat1 Media“ grupu kao izvršni direktor firme za operacije (produkciju).
Zatim je postao generalni direktor vodeće nemačke stanice zabavnog karaktera ProSieben. Godine 2006. radio je na razvoju Televizije Arena (Unity Media kablovske grupe) u cilju pokretanja novog TV kanala, a zatim je osnovao sopstvenu kompaniju „Medienallee“ koja funkcionise kao davalac usluga za pokretanje TV kanala i proizvodnju programa.
Teodor Kiriaku, generalni direktor Antena grupe, je ovim povodom izjavio: – Težište naših ulaganja je i dalje na postojećim medijima na tržištima u razvoju, a istovremeno smo zainteresovani za nove medije na razvijenim tržištima. U skladu sa težnjama da našoj grupi pridodamo iskustvo stručnih rukovodilaca, zadovoljstvo nam je da Dejana Jocića uključimo u naš tim. Mislimo da će njegovo srpsko poreklo i međunarodno iskustvo u kreiranju programa i upravljanju televizijskim i multimedijalnim platformama u saradnji sa timom Fox televizije još više pospešiti razvoj kanala i drugih medijskih mogućnosti u zemlji.
Dosadašnji direktor Fox televizije, Den Bejts, odlučio je da se vrati u SAD iz privatnih razloga i njemu su se zaposleni i Antena srdačno zahvalili na njegovom radu.
-Zadovoljstvo mi je što sam razvio stanicu od samog početka i od nje stvorio treću televiziju po gledanosti u Srbiji. Vraćam se u SAD ostavljajući stanicu u dobrim rukama – rekao je Den Bejts
Povezana vest:  Premijera 2 sezone serije “Kuperovo blago” na Discovery kanalu