iva_izbacivanjeIva izbačena, suze Dejana Stankovića

Maja i Zorica rade na pakovanju sapuna, a njima se pridružuje i Maca, pa brzo završavaju posao.
Mirjana, Irena i Sajko su u spavaćoj sobi. Irena se šminka, dok Mirjana šminka Sajka. Sajko odlazi u dnevnu sobu da bi se svima pohvalio kako ga je Mirjana našminkala. 
Iva i Dejan su u kući za izolaciju. Iva je spremna za duel , a Dejan se priprema laganim zagrevanjem. Njegova parola je „Beri grožđe, čupaj travu.“ Komentariše kako je mnogo jak i da jedva čeka turnir. 
Uveče im dolazi Ognjen i najavljuje duel. Od ove sezone farmeri imaju pravo da izaberu da li će se za ostanak boriti kvizom znanja ili igricama. 
Iva ulazi u Arenu, a farmeri je dočekuju aplauzom, za razliku od Dejana, koji nema podršku farmera. Ognjen im objašnjava pravila igre koja se sastoji u sakupljanju jaja ali tako što preko kotura moraju da odrzavaju ravnotezu i pređu stazicu. pa jaje prenesu od jedne do druge korpice.
Igra je napeta i nimalo laka ali posle par polupanih jaja Dejanu polazi da rukom da sakupi dva jaja i time pobeđuje u duelu.
Posle zbrajanja glasova publike odluka je doneta: prvi izbačeni farmer je Iva! 
Iva se pozdravlja sa svima i odlazi, a Sajko je, na poklon daje ekser. 
Pobednik se vraća u kuću noseći svoju krunu i plašt ali gazda Raka odlučuje da mu pokaže šta misli o njegovom ostanku. Malo ga zakači ramenom, stane mu na plašt i Dejan kao pokošen pada na zemlju. Počinje da plače..

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Nova ljubav u kući – Bojana I Vladimir!