zeleli ste da znate

Nova sezona serijala Želeli ste da znate na kanalu Discovery Channel prikazuje do sada najveći sudar aviona na daljinsko upravljanje
 
Da li ste se ikada zapitali šta bi se dogodilo kada bi se srušio avion kojim putujete? Da li pojasevi za spasavanje zaista pomažu ili je to mit? Na koje mesto bi bilo najbolje da sednete? I što je najbitnije, da li su avioni napravljeni tako da možete preživeti?
U premijernoj epizodi druge sezone serijala „Želeli ste da znate“, koja će biti na programu 04. novembra u 21:00 na kanalu Discovery Channel, tim međunarodnih stručnjaka istražiće brojna pitanja tako što će uraditi nešto nezamislivo – namerno će izazvati avionsku nesreću putničkog aviona – Boing 727- u udaljenoj pustinji duž američko-meksičke granice.
Narator je glumac Džoš Čarls (iz serijala „Dobra žena“), a ovaj revolucionarni eksperiment istražuje šta se zapravo dešava tokom avionske nesreće i naučno ispituje kakve su šanse za putnike da prežive. Eksperimentalne lutke za sudar, kao i senzori postavljeni širom aviona, otkriće koje sile vladaju tokom tipične avionske nesreće. Kroz video snimke iz unutrašnjosti aviona, gledaoci će videti šta se dešava u samom trenutku sudara.
zeleli ste da znate 1 
U ovom eksperimentu se sudarom testira avion po prvi put nakon 1984. godine kada je NASA pokušala to isto, ali sa nepotpunim rezultatima. Nakon četiri godine detaljnog planiranja, ovaj najnoviji pokušaj izgleda da će uspeti. Međutim, niz prepreka koje se javljaju u poslednjem trenutku nagoveštavaju da bi nešto ipak moglo krenuti naopako.
Ovog novembra, serijal „Želeli ste da znate“ počinje sa emitovanjem novih epizoda, koje će nastaviti da traže odgovore na neka od najčuvenijih i najstarijih misterija nauke. Prva sezona emisije pokušala je da odgovori na pitanja kao što su „Kako je nastao univerzum“, „Da li možemo putovati kroz vreme“ i „Da li postoje paralelni univerzumi“. Nova sezona na televiziju donosi „Pitam se?“ efekat, sa nizom provokativnih tema. Nove epizode u serijalu „Želeli ste da znate“ obuhvatiće i ove teme:
Bermudski trougao – epizoda prikazuje naučnike koji će zaroniti u čuveni trougao, analizirati olupine koje se u njemu nalaze i testirati različite teorije na pravim brodovima i avionima, kako bi otkrili šta je istina, a šta legenda.
Mumija iz 21. veka  epizoda prikazuje radikalni eksperiment, gde je čovek na samrti donirao svoje telo naučnicima kako bi pokušali da otkriju tajne najboljih stručnjaka balsamovanja iz Starog Egipta
Stounhendž – u epizodi je postavljeno pitanje kako su stanovnici uspeli da pomere devedeset stena teških po nekoliko tona, 320 km preko kopna i mora, do drevnog kamenog kruga koji tu stoji preko 4.500 godina?
Serijal “Želeli ste da znate” je koprodukcija između kanala Discovery Channel, produkcijske kuće Dragonfly Film i televizijskih produkcija.
Povezana vest:  Glumci Igre prestola ne dobijaju scenario, već im diktiraju tekst