uragan_sendi 

Uragan Sendi: Oluja koja je uzdrmala Ameriku premijera u nedelju, 2.decembra na Discovery kanalu
 
Uragan Sendi je jedna od najpodmuklijih vremenskih neprilika koja je pogodila SAD, ugrozivši milione ljudi poplavama, požarima, nestankom struje i masovnim evakuacijama. Kako je Sendi postala tako moćna oluja? Da li su bila moguća predviđanja koja bi na vreme upozorila? Šta smo iz svega ovoga naučili?
Specijalna epizoda Uragan Sendi: Oluja koja je uzdrmala Ameriku na programu je u nedelju 2. decembra u 21h na Discovery kanalu, u okviru serijala Želeli ste da znate. Prati dešavanja iz sata u sat, od momenta stvaranja uragana na Karibima, preko njegovog pojačavanja na Kubi, pa sve do pustošenja istočne obale. Uz analize stručnjaka sa terena i satelitske slike, epizoda istražuje kako se četiri različita fenomena kombinuju da bi se stvorila ovako moćna oluja i kako se možemo pripremiti za narednu.
Epizoda takođe prikazuje posmatrače sa lica mesta uz snimke koje su napravili korisnici kamera i smart telefona, preživele kako dele svoje priče, od kojih su se neki izvukli „za dlaku“ i prepričavaju kako je izgledalo kada je Sendi zahvatila njihov grad.

   

Povezana vest:  Frontmen grupe "Veliki i prezir" Vladimir Kolarić – Kole i momci iz sastava "Bad copy" gosti 12. maja u emisiji Jelen Top 10