sedam
PRVI GLAS SRBIJE 2012
 
Žiri osuo paljbu po kandidatima
 
I eto nas u sedmoj finalnoj večeri gde su takmičari imali zadatak da otpevaju po dve pesme iz film, bilo domaće ili stranog.
Prvi je na scenu izašao Ivan Petrović koji je pevao numeru iz filma Ivkova Slava „Nesanica“, koju u originalu peva Željko Joksimović. Vlado je rekao da je intonativno bilo dobro, ali da je njegov glas predobar za ovakve pesme. Aleksandra je pohvalila njegovo pevanje i rekla da vidi da napreduje jer je koristio neke ukrase koje očekivala. Mare je rekao da je primetio da kako odmiče takmičenje oseća se više duše, da radi na pevanju .
Mirna Radulović je druga kročila na scenu i to sa povezom preko očiju, koji su kasnije skinuli plesači, a  otpevala naslovnu numeru najnovijeg filma o Džejmsu Bondu „Skyfall“, koju peva Adele. Aleksandra je rekla da je bila odlična i da joj sve i da želi ne može nači zamerku. Mare je rekao da je bila „čista kao suza“, a Vlada je rekao da je ona sigurno u grupi onih koji mogu biti baš to što se traži prvi glas Srbije.
Zoran Stanić je ove večeri izašao treći na scenu, apevao je pesmu „Zaboravljeni“ koji izvodi grupa Piloti baš za istoimeni film. Mare je rekao da je počeo pomalo neisgurno, verovatno zbog zahtevnog refrena, ali je rekao da mu se sviđa kako peva. Vlado je rekao da realno bilo vrlo prosečno, a Aleksandra da je bilo okej.
Sara Jovanović je pevala pesmu iz njenog omiljenog filma, a to je pesma „Maniac“ iz Flashdance koju peva Michael Sembello. Vlada je rekao da je kraj bio toliko dobar da se početka i ne seća, a dodao je je ovog puta scenski nastup otišao dalje od pevanja. Aleksandra je rekla da poseduje nešto što je nepohodno da omađija publiku, a ona to ima. Što se tiče pevanja rekla je da se slaže sa Vladom, rekla je da otpevala tačno, ali nije koristila ukrase i zamerila je generalno svima da više rade na koreografijama nego na pevanju i da moraju da vežbaju. Mare je pohvalio scenski nastup i rekao da jojviše prijaju pohvale, nego kritike.
Nevena Božović iako voli akcione ilmove, rešila je da otpeva pesmu  „Puče puška“ Bilje Krstić koje ja obeležila film „Zona Zamfirova“. Aleksandra hje rekla da je bila tačna, da je sve prošlo okej i da predivno izgleda. Mare je rekao da je bila tačna, ali da je objektivno ulepšala pesmu. Vlado je isto pohvalio i izgled i pevanje.
Boris Petrović je pevao „Eye of the Tiger“ iz filma Rocky koju izvodi grupa Survivor. Mare mu je rekao da je vreme da pokaže borbenost koja mu pomalo iz emisije u emisiju nedostaje. Vlado je pohvalio stajling, ali je reako da je bilo falševa i da mora ozbiljno da razmišlja o pevanju,a ne samo o igranju. Aleksandra je rekla da s obzirom da je samouk njegovo pevanje je na zavidnom noviou, ali rekla mu je da želi da ubrza korak ka uspehu i da želi da čuje straog Boru.
Sanja Dimitrijević je pevala pesmu Jadranke Stojaković „Sve smo mogli mi“ iz filma Cirkus Kolorado. Vlado je pohvalio pevanje i izgleda, Aleksandra je rekla da joj se svidelo sve, a Mare je rekao da je bila dobra.
U drugom krugu Ivan je pevao „Beautiful Maria of my Soul“ iz filma Mambo Kings…Aleksandra je rekla da je bio korektan, ali da želi da odstupi od onga što je bio i da unese nek promene u način pevanja. Mare je rekao je bilo dobro, a Vlado je reako da je tek u drugom refrenu bio on ono što jeste.
Mirna je pevala pesmu Silvane Armenulić  „Noćas mi srce pati“ koja je obeležila kultnu seriju Kamiondžije. Mare je reako da je bilo odlična, ali da joj malo nedostaje tog kafanskog iskustva, Vlado se složio sa tim, ali je reako da mu je drago zbog toga i rekao da je kao klavir, štumuje svaki put i da kad bi bio zavidan zavideo bi joj svaki dan. Aleksandra je rekla da je bila vrlo tačna, a zamerka je loša matrica koja nema veze sa Minom.
Zoran je pevao pesmu iz filma Kvetnina Tarantina Od sumraka do svitanja, „After Dark“ koju izvode Tito&Tarantula. Vlada je rekao da je bilo mnogo bolje nego prvo izvođenje, Aleksandra je rekla da joj se baš dopalo, a i Mare je imao samo reči hvale.
Sara je pevala pesmu iz serije „Balkan Ekpsres Tango Smrti peva Tanja Bošković. Vlado je rekao da je toliko skinula gospođu Bošković da je u jednom trenutku pomislio da gleda TV, ali je rekao da je bilo dobro. Aleksandra je rekal da se po njoj vidi kad nešto reši da izgura ona to i uradi i da je nastup bio specifičan, a i Mare je pohvalio nastup.
Nevena je u drugom krugu otpevala pesmi „I Will Always Love You“  iz filma Telohranitelj, koju u orignalu peva velika zvezda koja nas je na žalost napustila ove godine Whitney Houston. Aleksandra je rekla da je njen utisak da je bilo previše svega, intonativno je bila okej, ali mora se po njenim rečima srediti izvođenje pesme. Mare je rekao da su sve kritike dobronamerne, pohvalio način na koji je krenula pesmu. Vlado je pohvalio hrabrost za izbor pesme, ali mora da smanji vibrato.
Boris je za drugo izvođenje izabrao pesmu Indexa „Bacila je sve niz rijeku“ iz filma Lepa sela, lepo gore. Mare je reako da sad već imamo ozbiljan problem i da očekuje da zablista. Vlado je samo nastavio dalje, itonativno je bilo dobro, ali publika je zaslužila da objasni zašto je tu. Aleksandra je rekal da nema šta da doda na komentare kolega.
Sanja je pevala pesmu „Lovefool“ koju izvodi grupa The Cardigans,a čuli smo je u filmu Romeo i Julija. Vlado je rekao nastavio sa kritikama i rekao da su previše opušteni i da se pita da li bi neko od drugih kandidata koji su otpali bolje pevali i da je vreme da pokažu zašto su bili ovde. Aleksanda se složila sa većinom stvari koje je Vlada rekao, i da većina kandidata ne radi što se vidi. Mare je reako da je stajlinga za svaku pohvalu, ali da ne može da veruje da ne mogu kandidati da pokaže da im je baš stalo što su tu.
Povezana vest:  Tople večeri provedite uz kvalitetne filmove