Theodore KyriakouANTENNA GRUPA I TELEKOM SLOVENIJE NAJAVILI ZAJEDNIČKI POSLOVNI PODUHVAT

Antenna Grupa, vodeća evropska medijska kompanija i Telekom Slovenije, jedna od najvećih telekomunikacionih grupa u jugoističnoj Evropi, objavile su danas da su osnovale zajednički poduhvat (joint venture) u cilju upravljanja TV stanicom i razvoja TV biznisa u Sloveniji. Televizijski kanal „Planet TV“, koji je počeo sa emitovanjem programa u novembru 2012. godine, biće u vlasništvu oba partnera, pri čemu će Antenna imati 51 odsto udela, a podružnica Telekom Slovenije – TSmedia 49 odsto udela.
Antenna Grupa osnovana je 1988. godine u Grčkoj i u privatnom je vlasništvu porodice Kirijaku. Razvila se u međunarodnu grupaciju koja ulaže u Free TV, Pay TV, radio, muziku, izdavaštvo, TV produkciju i digitalne medije. Posluje u Grčkoj, Kipru, Srbiji, Crnoj Gori, drugim zemljama Evrope, Sjedinjenim američkim državama i Australiji. Grupa nastavlja da širi svoje aktivnosti kako geografski tako i u novim medijskim segmentima kao što su tematski kanali i internet.
Teodor M. Kirijaku, generalni direktor Antenna Grupe najavio je novu investiciju: „Slovenija je deo naše strategije da postanemo vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi. To je region koji poznajemo veoma dobro i gde smo ostvarili uspeh. Ipak, Slovenija je nova zemlja za Antenu. Partnerstvo sa TSmedia i komibinovanje našeg iskustva, kreira pravo okruženje za napredak „Planet TV“ na domaćem tržištu.
Predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe je izjavio: „U fazi planiranja „Planet TV“, tražili smo iskusnog emitera koji će obezbediti dalji rast ove stanice. Slovenačka TV i medijska scena su veoma konkurentne, gde samo najbolji mogu napredovati. Verujemo da će naše partnerstvo sa Antenom obezbediti da Planet TV bude atraktivna kako gledaocima tako i oglašivačima“.
TSmedia takođe upravlja jednim od najposećenijih portala u Sloveniji kao što su Planet Siol.net i najdi.si. Direktora TS media, Tomaž Pernovšeka je rekao: „Digitalna konverzija zahteva blisku saradnju između linearnih i nelinearnih audio-vizuelnih usluga. Iz ove perspektive, potencijal sinergije između naše kompanije i novonastalog zajedničkog poduhvata, izuzetno je obećavajući“.
„Planet TV“ će nastaviti da emituje zabavni I informativni program, lokalno proizvedene emisije, UEFA Ligu šampiona I najkvalitetniji inostrani filmski I serijski program. „Naš program će biti zanimljiv I atraktivan širokoj slovenačkoj populaciji, sa posebnim fokusom na ciljnu grupu od 18 do 49 godina starosti“ dodao je generalni direktor zajedničke firme Pavel Stančev koji poseduje 20 godina iskustva u postavljanju I uspešnom vođenju medija I TV brendova u regionu. „Verujem da će naše međunarodno iskustvo I pristup atraktivnom sadržaju koji je podržan lokalnim iskustvom I znanjem, doneti korist gledaocima I slovenačkom medijskom tržištu“.

Povezana vest:  Novi obrt u drugoj sezoni serije "Hejven"