pod_tv_gruvanje_p1Emisija Gruvanje uvodi top listu
Zabavno-muzička redakcija televizije Vojvodine pripremila je nekoliko novih zabavnih i muzičkih emisija, koje će startovati u aprilu, i unela nove sadržaje u postojeće emisije, izjavio je danas odgovorni urednik te redakcije Predrag Novković.
Na konferenciji za novinare Novković je rekao da će njegova autorska emisija „Gruvanje“ ubuduće ići subotom i da će sadržavati domaću top-listu rok muzike od 10 mesta, koja će biti formirana na osnovu sms glasova gledalaca.
Novković je kazao da će „Gruvanje“ subotom trajati sat vremena, sadržavaće priloge kao i do sada, ali i top-listu domaće muzike. Nedeljom će, dodao je on, biti emitovana samo sažeta top-lista u trajanju od pola sata.
Televizija Vojvodine u aprilu će početi emitovati i „Klasik rok“, emisiju posvećenu stranoj klasičnoj rokenrol muzici.
-Ni na našim ni na stranim televizijama skoro da uopšte nema klasične rok muzike. Gotovo nigde nema Roling stounsa (Rolling Stones), Bitlsa (Beatles), Dip parpla (Deep Purple), benda Hu (Who), Juraja hipa (Uriah Heep) – kazao je Novković.
Prema njegovim rečima, cilj emisije je da podseti srednju generaciju kako je nekada bilo, a da mlađe generacije „upozna sa pravim, istinskim i neprolaznim muzičkim vrednostima“.
Na konferenciji za novinare predstavljene su i nove zabavne emisije, „Garsonjera“ i „Kosmos“ (Ko smo?).
Novković je rekao da će i stare emisije zabavno-muzičke redakcije dobiti bolje termine za emitovanje i precizirao da je reč o emisijama „Noćna straža“, „Centar sveta“, „Tabloid“ i kviz „Hop hop“.
Urednik informativnog programa Dejan Suvajdžić najavio je da će od aprila jutarnji program i emisija „Razglednice“ imati puno više priloga iz cele pokrajine nego do sada, kada su te emisije prevashodno bile posvećene zbivanjima u Novom Sadu i u okolini.
Povezana vest:  VALEMONT- nova vampirska serija na MTV-ju u ponedeljak u 22h!