nik valedaAKROBATSKA LEGENDA NIK VALENDA HODAĆE IZNAD GRAND KANJONA NA ŽICI

Ovo će biti jedan od najsmelijih i najneverovatnijih živih prenosa u istoriji – Nik Valenda, poznat kao „kralj visoke žice“, preći će veličanstveni Grand kanjon bez korišćenja pojasa. Discovery će prenositi ovaj uzbudljivi događaj u skoro 200 zemalja širom sveta, u ponedeljak 24. juna.
„Ovo je veliki projekat za nas i srećan sam što mogu da kažem da Discovery ima jedinstvenu priliku da prenese u domove gledalaca jedan tako dugo očekivan događaj“, izjavio je Luis Silbervazer, izvršni potpredsednik i menadžer sadržaja u kompaniji Discovery Networks International.
Valenda će hodati na visini na kojoj do sada nikada nije hodao, na 457,2 metra iznad reke Kolorado, na visini koja je veća od zgrade Empire State Building. Godine 2012, Valenda je postao prvi čovek koji je hodajući po žici prešao preko Nijagarinih vodopada iz Amerike u Kanadu, na visini od 60,96 metara.
„Ulozi ne mogu biti veći od ovoga“, rekao je Valenda. „Jedina stvar koja stoji između mene i zemlje je žica širine 5cm. Jedva čekam da prikažem publici kanjon kakav do sada još nisu videli“.
Tridesetčetvorogodišnji Valenda je izjavio da će ovaj događaj biti ispunjenje životnog sna da hoda na tako velikoj visini kao i šansa da oda počast svom čukundedi, legendarnom Karlu Valendi, koji je umro nakon pada sa žice u Puerto Riku 1978. godine.
Grand kanjon, jedna od najposećenijih američkih turističkih destinacija, pruža spektakularnu pozadinu celom događaju. Prelazak preko žice će se dogoditi u udaljenom delu kanjona, kojim upravlja udruženje Navajo Nation Parks and Recreation.
„Čast nam je da budemo deo ovog istorijskog događaja i da pokažemo lepotu Navaja“, izjavio je Geri Hongeva Kamarilo, predstavnik za medije centra Navajo Parks and Recreation. „Navajo Nation predstavlja dom za više desetina nacionalnih spomenika, plemenskih parkova i nasleđa predaka. Mnogi posetioci svrstavaju Navajo Nation u jednu od top destinacija dok planiraju svoja putovanja“.
Za produkciju ovog prenosa zadužena je kuća Peacock zajedno sa Grečen Ejzel, Nut Voker i Bendžaminom Ringom kao izvršnim producentom. Hauard Švarc je izvršni producent za Discovery. Ukoliko želite da saznate više posetite www.discovery.com, Facebook stranicu Discovery Networks Srbija i nalog na Twiter-u @Discovery.

Povezana vest:  Opra Vinfri i Alan Bol snimaju film za HBO