cory glee

Cory Monteith umro od heroina i alkohola

Rezultati obdukcije i toksikološkog testiranja objavljeni su ekspresno zbog velikog interesa javnosti povodom glumčeve iznenadne smrti.
Zvezda serije „Glee“ Cory Monteith, koji je pronađen mrtav u subotu u hotelskoj sobi u 32. godini života, umro je od toksične mešavine heroina i alkohola.
– U ovom trenutku nema drugih dokaza nego da je smrt Coryja Monteitha bila najtragičnija nesreća – stoji u izjavi patologa.
Policija je brzo otkrila rezultate obdukcije i toksikološkog testiranja zbog velikog interesa javnosti povodom glumčeve iznenadne smrti. Lekarski tim iz Vankuvera obavio je obdukciju.
– Bilo je dokaza u sobi koji su upućivali na predoziranje drogom. Monteith je bio sam u hotelskoj sobi u trenutku smrti. Pre toga je uzeo heroin – otkriveno je iz policije.
Glumac je u četvrtak uveče večerao sa svojim menadžerom koji je izjavio da je glumac ‘izgledao dobro i zdravo’. Prema kanadskoj policiji, Monteith i tri neidentifikovane osobe napustile su njegovu hotelsku sobu u petak uveče, a glumac se u nju vratio u 2 sata i 15 minuta posle ponoći. Hotelsko osoblje pronašlo je njegovo telo ubrzo nakon podneva jer se trebao odjaviti iz sobe. PR policije otkrio je da su tri osobe ispitane i da niko nije uhapšen.
Prema nekim tvrdnjama, glumac je vodio dvostruki život, u Los Anđlesu je naporno radio dok bi se, kada bi boravio u rodnoj Kanadi, uvek drogirao. Glumac se u martu prijavio na rehabilitaciju i uspeo je da ostane čist tokom snimanja serije ‘Glee’, no drogu bi uzeo svaki put kada bi posetio Vankuver, otkrio je izvor za američki portal TMZ. Dodao je da su njegova devojka Lea Michele i ostatak glumačke ekipe bili svesni njegovih problema s zavisnošću i da su se svim silama trudili pomoći mu da ostane ‘čist’ i trezan. Monteith je, prema nekim tvrdnjama, nedugo pre svoje smrti prisustvovao velikom broju sastanaka anonimnih alkoholičara.
Lea je u ponedeljak u svom saopštenju za javnost navela da za pokojnim dečkom tuguje s njegovom porodicom.
– Lea je duboko zahvalna na ljubavi i podršci porodici, prijatelja i obožavatelja. Otkako je Cory preminuo, Lea tuguje s njegovom porodicom, podrška su jedni drugima kako bi zajedno prevladali ovaj veliki gubitak. I dalje molimo medije da poštuju privatnost glumice i Coryjeve porodice – piše u saopšetnju koje je objavio njena predstavnik za medije.

Povezana vest:  Dajnamo, čudesni mađioničar - premijera na kanalu Discovery 05. aprila