svi_oko_stolaFARMA 2010
Haos u kući
Maca, Miloš i Raka su prvi ustali i u kuhinji piju kafu. Nešto kasnije im se pridružuju Zorica i Biljana. Raka i Zorica su nezadovoljni zbog, kako kažu, haosa u kući. Zorica se žali na devojke. Ona kaže da devojke ništa ne rade i da ju je bilo sramota kada je Ognjen došao u kuću. Ona želi da zajedno sa Milošem, Macom, Biljom i Rakom raspremi kuću pre nego što ostali ustanu, i da čak skuvaju kafu farmerima koji spavaju, pa da vide da li će ih biti sramota što ništa ne rade. Pošto su se složili počeli su sa čišćenjem.
Po završetku čišćenja Maca odlazi kod Firčija u radionicu. Tamo je Firči spavao jer mu je u toku noći neko stavio pastu za zube na jastuk. Iznerviran, Firči je probudio gazdu Miloša i tražio da se krivac otkrije i kazni. Firči objašnjava Maci šta se desilo i šta će uraditi povodom toga.
Farmeri se okupljaju za stolom na zahtev gazda Miloša da bi razgovarali o dešavanjima prethodne noći. Pokušavaju da ustanove ko je krivac. Firči sumnja na Dejana i predlaže da se uvedu noćne straže, odnosno “policija” koju bi činio jedan farmer koji noću patrolira po imanju. Dejan kaže da ne trpi nepravdu i da će učiniti sve da se pronađe krivac pa se čak dobrovoljno javlja da prvi ide na stražu.
Nešto kasnije u dvorištu Mirjana prilazi Firčiju i saopštava mu da mu je ona stavila pastu za zube na jastuk jer joj on svako veče nešto podmeće u krevet.. Firči, iako iznenađen, prilično mirno reaguje. Naravno, odlučio je da joj ne ostane dužan, tako da je kada je ona ušla u toalet on zaključao vrata sa spoljne strane, onemogućivši je da izađe. Mirjana je uspela da otključa vrata gurnuvši ruku kroz otvor na vratima i izađe sama smejući se.
Maja i Milica su kod kućica za izolaciju. Maja kaže Milici kako joj je jedna dobra prijateljica koj se bavi astrologijom još pre nekoliko meseci rekla da će u ovom periodu upoznati neke zanimljive ljude i opisala joj je te ljude od glave do pete. Maja kaže da se toga setila tek pre neki dan i da nije mogla da veruje kako se ostvarilo. Prijateljica joj je između ostalog rekla i da će posebno upoznati nekog vrlo zanimljivog i da će to što se desi u ovom periodu trajati naredne 4 godine.
Većina farmera sedi u dnevnoj sobi, komentarišu ko bi mogao da bude sledeći gazda. Milena i Nemanja kažu da bi Miloš mogao ponovo da bude gazda, na šta on odgovara da to ne dolazi u obzir. Zorica misli da bi Sajko bio odličan gazda jer je radan i pun snage. Gagi kaže da se kladio sa Milošem ko će izaći sa farme. Gagi misli da Milica ostaje, a Miloš da Maja ostaje. Onaj ko izgubi mora da nosi vodu ovom drugom.
Došlo je vreme za duel. Duelisti su Milica i Maja, a igra u kojoj će se nadmetati je “Lavirint”. Cilj igre je provesti lopticu kroz lavirint i ubaciti je u kofu na drugom kraju lavirinta pritom je ne dirajući. U ovoj igri duelista mora da pomera, ne lopticu, već lavirint kako bi došao do cilja. Pobednica duela je Zorica koja je osvojila više od 80% glasova publike i tako ostala na Farmi, dok je Milica morala da napusti Farmu i krene put Šimanovaca.
Mirjana i Zorica pričaju u spavaćoj sobi oko organizacije poslova na Farmi. Zorica kaže da savršeno obavljaju poslove.napolju , ali da su poslovi u kući odrađeni užasno. Kaže da ne smeju dozvoliti da one žene idu uvek sređene, a da im je kuhinja prljava.
Povezana vest:  Evropske javne televizije potpisale višegodišnje ugovore o kapacitetu na primarnim TV pozicijama kompanije SES