Diane LaneDajana Lejn kao Hilari Klinton

Američka televizijska mreža En-bi-si saopštila je da će Dajana Lejn glumiti bivšu državnu sekretarku i prvu damu Hilari Klinton u novoj mini seriji.
Prema pisanju lista „Ju es vikli“, četvorosatna serija, pod naslovom „Hillary“, počeće da se prikazuje 2015, pre nego što Hilari Klinton eventualno podnese svoju kandidaturu za naredne predsedničke izbore.
Nije poznato ko će sve glumiti u seriji. Uloga njenog muža Bila Klintona još nije dodeljena, ali En-bi-si već ima nekoliko potencijalnih imena u vidu.
-Želimo da ispričamo Hilarin život kao žene, majke, političarke i članice vlade, od 1988. do danas. Radnja će početi sa njenim boravkom u Beloj kući, za vreme drugog predsedničkog mandata Bila Kintona. Uslediće godine koje je provela kao senatorka, kao predsednička kandidatkinja i državna sekretarka – kazao je predstavnik američke televizije Bob Grinblat.
Supruga Bila Klintona neće biti samo tema TV serije.
U Holivudu je u pripremi i biografska drama „Rodham“ (po devojačkom imenu Hilari Klinton) koja će obuhvatiti i njene godine provedene na studijama, rad u istražnoj komisiji za aferu „Votergejt“ i prvi susret sa budućim mužem.
Scenario predvidja čak i nekoliko golišavih scena.
Zasad nije poznato ko će je u tom filmu glumiti, ali se pominju imena četiri glumice – Ris Viterspun, Skarlet Johanson, Amande Sejfrid i Džesike Čestejn.

Povezana vest:  Ne propustite poslednju epizodu druge sezone serije Eli Roth’s History of Horror