MACA_SVIRA_GITARUFARMA 2010

Maca novi gazda

Novi gazda na Farmi je Maca. Tako je odlučila Milica koja je svakom farmeru poručila po nešto ali je samo Vladi rekla da ga čeka kada izađe i da će mu ispuniti ono što je obećala. Svi farmeri su se obradovali Macinom izboru za novog gazdu i svi osim Firčija i Dejana smatraju da će ova nedelja biti zabavna i vesela. Firči mu i dalje zamera što je njegovu ljuljašku nazvao „smećem“ a Dejan smatra da je ipak Miloš neprikosloven.

Maca je rekao da mu je politički uzor Berluskoni i da ga zovu Maca Berluskoni a on će svima pokazati kako se gazduje na Farmi. Po njemu ovo je prva od mnogih nedelja gazdovanja koje ga čekaju.

Prvo na šta se Zorica požalila ujutru je nered u kući i loše ponašanje ukućanki u ženskom wc-u. Zamolila je da neko skrene pažnju Sajku da ne spava sama u donjem vešu jer je njoj jako neprijatno. Miloš je kao meru da se reši ta situacija predložio da i sve žene skinu gornje delove pidzama.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC: Bekstvo od proroka

Miloš i Firči ulaze u sukob oko bureta za vodu. Firči se ljuti jer je Miloš samoinicijativno preneo zajedničku stvar na drugo mesto na šta mu je Miloš odgovorio da im na Farmi ne treba američka pamet i da je i on sam napravio klackalicu koja  ne valja. Onda ga je Firči opomenuo da ne priča dok on priča i to je ponovio petnestak puta pa se Miloš naljutio i rekao kako je on „samo muž Marine Perazić“ i da je  zbog toga  na Farmi. Firči ga je opsovao i izašao iz kuće.

Miloš je Zorici odmah zatim rekao da je Firči postao idol mladima jer ih skuplja u radionici i da oni ne treba ništa da predlažu jer nemaju šanse protiv njih.

Firči se jadao Raki kako ga Miloš ne voli od starta, kako ga je odmah lično napao i kako su njih dvojica dva različita sveta.

Miloš je u kuhinji  Dejanu prepričavao svađu i kako ga je Firči opsovao i dodao da  je klackalica opasna a Dejan je rekao da se više neće klackati  i da nije u redu da ga Firči vređa.

Povezana vest:  PREMIJERA NA KANALU VIASAT HISTORY: Najkrvavija kraljevska dinastija Britanije

Nedeljni zadatak za farmere je da naprave predstavu koja će biti prilagođena vremenu pre jednog veka. Farmeri treba da naprave dve pesme, da odigraju kolo, izvedu skeč i osmisle bar jedan mađioničarski trik. Takođe treba da podele uloge, osmisle scenografiju i nastupe u narodnoj nošnji. Posle kraćih konsultacija Maca je odlučio da naprave „sarma vestern i pihtija siti“. Raka je dobio ulogu sudije koji je zaljubljen u Lejdi Zoricu, njegov sin Vlada voli lepu Zoricinu ćerku Mirjanu. Bilja je ciganka proročica, Milena je trudna Vladina devojka, Nemanja, Sajko, Miloš i Firči su muzičari a Maca će biti baletan. Gagi će biti uvodna mađioničarska tačka sa levitiranjem.

Vlada je krišom zamolio Macu da u predstavi njemu i Mirjani dodeli neku ljubavnu scenu.

Proka je bio u obilasku i Maci saopštio zadatke za njegovu nedelju gazdovanja. Farmeri će ove nedelje imati puno posla jer će morati da naprave sistem za navodnjavanje kap po kap,da operu posteljinu, da naprave stupu, za koju Maca nije znao šta je pa mu je Raka objasnio da je to posuda za ječam, kao i da sakupe i zasade lekovito bilje iz šume. Maca je potvrdio da je sve shvatio i da će sve farmere angažovati oko obavljanja zadataka pa je mentor Proka napustio imanje.

Povezana vest:  Premijere na kanalu Discovery Channel: Život na žici, Obračun superljudi, Preživljavanje u automobilu i Put oko sveta sa 80 prevoznih sredstava

Nemanja se jadao Vladi i Sajku kako inače ima nizak prag tolerancije i da mu je na Farmi zbog toga još teže, kao i da ne može da se opusti i da bude pozitivan ali da će izdržati. Drugari su ga tešili i rekli da razumeju koliko mu je teško.

Uveče su Sajko, Nemanja, Gagi i Vlada pričali kako bi mogli da se osvete Maci sada već tradicionalnim buđenjem gazde pa su posle malo većanja ipak odlučili da realizuju svoju ideju. Ubacili su kuče u gazdinu kućicu ali posto je Maca čvrsto spavao nisu uspeli da ga probude.