maca_gazdaFARMA 2010

Sluge za ovu nedelju su Sajko i Milena

Maca je  za  potencijalne sluge odredio Vladu, Mirjanu, Sajka i Milenu a papiriće sa rednim brojevima je stavio u Ognjenov kačket pa je onda Ognjen izvukao papiriće sa Mileninim i Sajkovim brojem. Pre toga je održao mali govor čika Raki kako se nada da će ovaj njegov potez shvatiti kao prijateljski pa mu je dao svoj prsluk.

Jutro je rezervisano za gazdin odlazak na pijacu. Ove nedelje je Maca zamenio figurice od testa koje su farmeri pravili za namirnice i hranu sa pijace. Više nego ijedan gazda do sada je uspeo da donese na imanje tako što je prešao trgovce i duhovito im otimao robu koju nisu hteli da mu daju.

Ukućani su imitirali jedni druge , pa je Firči karikirao kako Dejan probava svaku krofnu i ne može da se odluči, Maca se pravio da je lažni Boško Jakovljević. Zorica je oponašala Rakino brzo pričanje i poznavanje matematike i hemije, a Nemanja je imitirao Gagija koji je nespretan i stalno se povređuje.

Povezana vest:  Premijere na kanalu Discovery Channel: Australijska federalna policija iAmerički čoperi

Po povratku sa pijace Maca je održao sastanak na kome su se dogovoarali oko detalja vezanih za ovonedeljnu prestavu , podelili su uloge i diskutovali da ime predstave bude ili Neputujuće pozorište Lazarević ili Farma gori a Raka se ne češlja.

Maja je sa Milošem, Nemanjom i Milenom u sobi razgovarala o Firčiju. Rekla je kako nije srela takvu osobu, koja je skup intelekta, duhovnosti, znanja i sposobnosti, a ima i detinjasto u sebi pa je kompletna ličnost. Ona je potpuno fascinirana njime ali Milošu smatra da jedino ona može da bude njime fascinirana kada je on neodgovoran i impulsian.

Mirjana se Vladi žalila kako je teško da nađe nekog normalnog za zabavljanje pa joj je Vlada objasnio da je njemu normalno dosadno i da mora devojka da bude malo luđa.

Miloš se pravdao Dejanu i Raki na Macinu provokaciju kako je počeo da pije sad kad nije više gazda, da je to zato što ne može da preboli Firčijevu uvredu. Zatim se povela rasprava o njegovoj kući na moru koju daje kolegama na korišćenje. Tu se Zorica priključila razgovoru pa se iznervirala  što je njoj tražio 30e za noć i još joj je rekao da joj je spustio cenu. Ona smatra da je bolje da naplati ili punu cenu ili da ne naplati uopšte. Miloš je rekao da se tog događaja ne seća ali i on kada uđe u studio njenog muža očekuje da plati pa ne zna šta je tu čudno.

Povezana vest:  Nova serija na TLC kanalu – “Živeti sa 300 kg: Gde su danas?”

topalkoMaca ima iznenađenje za devojke ali mu trebaju dobrovoljci da se napravi kućica za životinju koju će im pokloniti. Bilja i Mira se nude da pomognu a Vlada im se priključuje. Svi farmeri su iznenađeni kada im Maca pokazuje zeca i počinju da se šale kako će imati dobar ručak. Zec je dobio ime Milica po poslednjoj izbačenoj farmerki a prvo je trebalo da bude u štali ali je na kraju završio u gazdinoj kući.

Raka i Sajko rade oko sistema za navodnjavanje kap po kap u plasteniku. Firči je u radionici, pravi stupu, posudu za ječam. Maca i Sajko mu pomažu.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Boki i Marijan se i dalje raspravljaju!

Milena je vredna i u kuhinji mesi hleb i krofne. Nemanja je nervozan i prigovara joj da ga zapostavlja i da mu ne posvećuje dovoljno vremena. Ona pokušava da se opravda i objašnjava mu da ne želi da joj neki farmer prebaci da ništa ne radi.

Uveče su ukućani imali žurku i specijalne goste. Na Farmu su došli prošlogodišnji pobednik Topalko i balerine među kojima i Nemanjina bišva devojka Dragana Milošević.

Zorica, Biljana i Mirjana su komentarisale da ih je Macin izbor sluga iznenadio i da su mislile da će izabrati Dejana ili Raku. Miloši Nemanja su bili ubeđeni da će sluge biti Dejan i Mirjana.

Miloš se žali Nemanji i Mileni na Firčija koji je za njega lažov i folirant, naziva ga propalitetom i genetski kvarnom osobom a  zamera i Sajku što mu je dao štapić za nominaciju pa ga naziva smradićem i lažovom.

Nemanja je pomogao Mileni da prenese stvari u štalu pa je  čekao  da Sajko zaspi a zatim je napustio štalu.