Breaking-Bad-Season-5-TV-Show-Movie

Trijumf serije „Breaking Bad“ na dodeli Emija

Drama „Breaking Bad“, sumorna priča o profesoru hemije koji postaje narko kralj, prvi put je sinoć dobila Emija za najbolju dramsku seriju. AMC-ova serija, čija će poslednja epizoda biti emitovana iduće sedmice, promenila je televizijzki svet i posle sinoćnjeg uspeha „zapalila“ internet zajednicu.
-Mislim da naša serija ne bi potrajala duže od dve sezone da nije bilo servisa ‘video na zahtev’ i interneta gde su ljudi četovali – rekao je tvorac serije Vins Džiligan.

-Zaista su nas držali na dobrom putu. Ovo je smelo novo doba.
Emija za najbolju komediju dobila je „Moderna porodica“, stilizovana serija nacionalne mreže ABC o nekonvencionalni porodicama. Ovo je četvrti uzastopni Emi za ovu seriju.
Emije dodeljuje Akademija televizijskih umetnosti i nauka i, kao priznanje promenama u televiziji, domaćin Nil Patrik Haris otvorio je ceremoniju zatvoren u sobu sa više programa na ekramina u pokušaju da „uhvati“ svaku epizodu.
-Trenutno gledam epizodu ‘Američke horor priče’ koja ide na mojim sočivima – našalio se Haris u Nokia teatru u Los Anđelesu.
Najnoviji igrač u TV industriji, onlajn striming kompanija Netfliks nije uspela da pokupi priznanja u kategorijama za najbolju dramu i glumačka ostvarenja za svoj politički triler „House of Cards“ (Kuća od karata) ali je dobila Emija za režiju i bila je glavna tema razgovora iza scene zbog toga što su originalni program „okačili“ pravo na Internet.
Veteran, kablovski HBO koji je imao 108 nominacija i dalje je sila na koju treba računati na televiziji gde je Netfliks promenio dosadašnji način rada.
Džef Denijels koji igra spikera u seriji HBO-a „The Newsroom“ (Redakcija) dobitnik je Emija za najbolju mušku ulogu u drami dok je Kler Dejns drugu godinu za redom dobila Emija za ulogu bipolarnog CIA agenta u seriji „Domovina“.
-Nisam očekivao ovo – rekao je Denijels koji se za nagradu nadmetao sa Voltom Vajtom (Breaking Bad) i KEvinom Spejsijem (Kuća od karata). 
HBO je trijumfovao i u kategoriji najbolja miniserija/film sa ostvarenjem „Behind the Candelabra“ (Iza kandelabra) gde je Majkl Daglas dovio nagradu za ulogu živopisnog pijaniste Liberačija.
-Zaslužuješ pola ovoga – rekao je Daglas svom kolegi Metu Dejonu koji je u filmu igrao njegovog ljubavnika i koji je takođe bio nominovan za Emija. „Hoćeš gornji ili donji deo?“
Glumačke nagrade u komediji nisu bile toliko iznenađujuće. Džulija Luis-Drajfus dobila je Emija drugu godinu za redom za ulogu potpredsednice SAD Seline MEjer u „Veep“ HBO-a.
Džim PArsons je treći put dobio nagradu za ulogu Šeldona Kupera u CBS-ovoj seriji „Štreberi“ (The Big Bang Theory).
Među glavnim gubitnicima sinoćnje ceremonije su „Američka horor priča:Azil“ koja je imala 17 nominacija a osvojila je samo dve nagrade i fantazija HBO-a „Igra prestola“ koja je sa 16 nominacija otišla kući sa svega dve tehničke nagrade.
„Breaking Bad“ je bio nominovan u 10 kategorija a osvojio je tri nagrade. Čini se, prenose mediji, da su dobar tajming i skok gledanosti bili na njegovoj strani. AMC je posleđu sezonu „Breaking Bad“-a podelio u dve povećavši tako gledanost ali i priču po društvenim medijima baš na vreme za Emije.

Povezana vest:  DOČEK NOVE 2011, Za Novu godinu Hitorama na B92