HATMCC IMG 0392Ne propustite seriju „HATFIELDS & MCCOYS“ na AXN Adriji

Hatfields & McCoys je istinita američka priča o legendarnom porodičnom sukobu koji je trajao decenijama i umalo izazvao rat između Kentakija i Zapadne Virdžinije. Hatfields & McCoys, nova trodelna, šestočasovna mini-serija prezentuje zvezdanu glumačku postavu, vođenu dobitnikom Oscara Kevin Costnerom, i Bill Paxtonom, nominovanim za Zlatni Globus, u ulogama Devil Anse Hatfielda i Randalla McCoya.
Hatfields & McCoys je priča o sukobu klanova koji je pobudio veliku strast, osvetoljubivost, hrabrost, žrtvovanje, zločine i optužbe, i uključio brojne likove koji su zauvek promenili porodice i istoriju te oblasti. Hatfiled-McCoy saga počinje s Devilom Anseom Hatfieldom i Randallom McCoyem. Prijatelji i saborci do pred kraj Građanskog rata, vraćaju se u rodni kraj – Hatfield u Zapadnu Virdžiniju, a McCoy samo preko reke Tug u Kentaki – u napetu atmosferu, nesporazume i ljutnje, koje ubrzo eksplodiraju u rat između dve porodice. Kako su neprijateljstva rasla, prijatelji, komšije i spoljne snage uključuje se u borbu, dovodeći dve države na ivicu novog Građanskog rata.
Nakon što Devil Anse Hatfiled dobija sudski spor protiv Randallovog rođaka Perry Clinea, oko prava na korišćenje stabala, tenzije ubrzo pucaju. Randallov brat Harmon koji je bio vojnik Unije, prva je žrtva sukoba, a Devilov ujak Jim Vance biva proglašen ubicom. Ali do vrhunca sukoba je zapravo došlo kada je Randall Devilovog rođaka Floyda optužio za krađu svinje. Uprkos lošim odnosima, Randallova prelepa ćerka Roseanna se ludo zaljubljuje u Johnse Hatfileda, Devilovog najstarijeg sina, a posledice bivaju katastrofalne.
Kako se odmazde nižu, sve više i više članova porodice biva strahotno masakrirano. Sukob dospeva u međunarodne vesti. Guverneri Zapadne Virdžinije i Kentakija se sukobljavaju, na kraju interveniše Američki Vrhovni sud.
Costneru i Paxtonu se pridružuju dobitnik Zlatnog Globusa Tom Berenger kao Jim Vance, Devilov „Ujka Jim“, ratni vođa porodice Hatfiled; Dobitnik Emmyja Powers Boothe, kao Wall Hatfield, Devilov razložan i pravdoljubiv brat, bivši mesni sudija; I dobitnica Emmyja i kandidatkinja za Oscara, Mare Winningham, kao Sally McCoy, žena Randalla McCoya, majka porodice koja u sukobu gubi četiri sina, ćerku i zdrav razum. Zvezdanu postavu zaokružuju: Matt Barr kao Devilov najstariji sin Johnse Hatfield, koji ima nezasit apetit za romantične nevolje; Noel Fisher kao Cotton Top Mounts, nezakonit sin Hatfielda; Boyd Holbrook kao Devilov sin Cap, koji iako ima očnu bolest, najbolji je strelac u porodici; Andrew Howard kao Bad Frank Phillips, privatni detektiv i plaćeni ubica; Jena Malone kao okrutna Nancy McCoy; Sarah Parish kao Levicy Hatfiled, svojeglava žena Devila Ansea; Lindsay Pulsipher kao Roseanna McCoy, ćerka Randalla i Sally McCoy; I Ronan Vibert kao Perry Cline, mudri politički pravnik.

Povezana vest:  Britni Spirs u seriji Glee

Trodelnu mini-seriju Hatfields & McCoys pogledajte na AXN Adriji 8., 15. i 22. februara u 21:00.