maja zezeljMaja Žeželj na Informativnom TV kanalu N1

N1, prvi regionalni dvadesetčetvoročasovni informativni kanal, koji počinje sa emitovanjem programa na proleće 2014. godine i koji je namenjen publici od preko 20 miliona ljudi širom Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, postigao je dogovor sa Majom Žeželj o njenom angažovanju na novom kanalu.
Maja Žeželj je izuzetan medijski profesionalac posvećen Informativnom programu od 1991. godine. Značajna iskustva stekla je na kanadskoj televiziji City TV. Kao prezenter vesti radila na Trećem kanalu, TV Politika, BK televiziji, B 92 i Radio Televiziji Srbije. Maja je i predavač na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum.
-Prelazak na N1 novi je profesionalni izazov i sasvim logičan korak u mojoj karijeri, iako mi je žao što se, nakon 8 godina, rastajem sa kolegama koji su sjajni profesionalaci. Sigurna sam da ću biti deo ekipe koja će napraviti značajan korak u postavljanju novih standarda u informativnom programu – izjavila je Maja Žeželj.
N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN International-a, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a u regionu. N1 će emitovati program iz tri velika informativna produkcijska centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu.
-Veoma nam je drago što se Maja Žeželj pridružuje mreži N1 kao prezenter vesti u programu za Srbiju. Njeno iskustvo, kredibilitet i permanentna orijentacija ka informativnim sadržajima, biće značajni za našu televiziju i buduće gledaoce“, izjavio je Brent Sadler, generalni direktor N1 kanala. „Ponosni smo što će tim programa za Srbiju koji vodi Jugoslav Ćosić biti bogatiji za Majino profesionalno iskustvo, takodje sa zadovoljstvom možemo da saopštimo da se danas N1 timu u Hrvatskoj pridružio i jedan od najpoznatijih i najuglednijih novinara i prezentera u Hrvatskoj, Zoran Šprajc – rekao je Sadler.
Glavni finansijski investitor N1 projekta je Junajted Grupa (United Group), vodeća „pay TV“ platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regionu jugoistočne Evrope. U oktobru 2013. godine, svetski vodeći investicioni fond KKR sa sedištem u Njujorku preuzeo je Junajted Grupu, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

Povezana vest:  Skijaška zvezda Tina Maze potpisuje ugovor sa Eurosportom