oscarsPrenos dodela filmskih nagrada Oskar na RTS-u

Saznajte prvi ko su ovogodošnji dobitnici najprestižnijih filmskih nagrada – Filmski program RTS – vaša ulaznica u svet pokretnih slika.
I ove godine, 02. marta, RTS direktno prenosi dodelu najprestižnijih filmskih nagrada.
Iz studija RTS-a dodelu nagrada Američke filmske akademije komentarisaće Sandra Perović i Bogdan Petrović, a prenos počinje u 02.30 na Prvom programu.
U čuvenom „Dolbi teatru“ u Los Anđelesu, 86. put biće dodeljeni popularni Oskari. To je sigurno najglamurozniji događaj u filmskom svetu. Ove godine najviše nominacija imaju filmovi: Američka prevara, Gravitacija, 12 Years a Slave.
Ovogodišnji favoriti bave se temama iz američkog društva: Putovanje u svemir, veliki prevaranti, ropstvo. Najviše nominacija, čak 10, osvojila je drama Američka prevara (American Hustle).
Isti broj nominacija osvojio je i kontraverzni film Gravitacija (Gravity), koji je oduševio kritičare, malo manje publiku. 12 Years a Slave, film koji je osvojio Zlatni globus, ima devet nominacija. Šest nominacija ima film Nebraska, dok pet nominacija imaju: Vuk sa Volstrita i Dallas Buyers Club.
Kod glumaca, najozbiljniji kandidati su Leonardo Dikaprio (The Wolf of Wall Street) i Metju Mekonahi (Dallas Buyers Club). Tu su i Meril Strip (August: Osage County) i Kejt Blančet (Blue Jasmine).
Nedelja 02. mart RTS 1 02.30

Povezana vest:  Novi Max Original dokumentarni film „Apolonija, Apolonija" na HBO Max