Breaking-Bad-Season-5-TV-Show-MovieBrajan Krenston: Volter Vajt se krije u svakom od nas

Šest meseci nakon što je završeno emitovanje TV serije „Čista hemija“ (Breaking Bad), Brajan Krenson i dalje s istim žarom brani glavnog junaka kog je tumačio nekoliko sezona.
U intervjuu londonskom Gardijanu, koji Valtera Vajta opisuje kao „najmračnijeg i moralno najambivalentnijeg lika u istoriji televizije“, 58-godišnji glumac odlučno staje na stranu smušenog profesora hemije, obolelog od raka, koji proizvodi kristal met kako bi obezbedio porodicu nakon svoje smrti.
-Da li je sve ono što nas motiviše ispravno? Možda u slučaju Majke Tereze. Veoma su retki ljudi koji su poput svetaca – smatra Krenston.
-Serija je imala tako veliki ođek upravo zbog toga što se u svakom od nas krije jedan Valter Vajt. Svi smo sposobni da postupimo na isti način. U većini slučajeva se to, ipak, ne dešava. Ali, suočeni sa sličnim oklonostima, svako od nas bi mogao da se oseti isto tako ugroženo, beznadežno.
-Valter je bio depresivan čovek, potiskivao je emocije. Nije uspevao da oseti stvari – navodi Krenston i dodaje da ga je „dijagnoza raka zapravo oslobodila“.
-Saznavši da su mu dani izbrojani, spreman je na sve, pa čak i da prekrši zakon. Ubeđuje sebe da to čini za porodicu, ali naravno njegov jednostavan plan se na kraju izjalovljuje – zaključije glumac.
„Čista hemija“, u režiji Vinsa Giligena, prikazivala se tokom pet sezona. Oborila je mnoge rekorde gledanosti, osvojila brojne nagrade i postala kulturni fenomen.

Povezana vest:  TV1000 najavljuje premijere filmova u martu 2015.