IV BAFE - coverUskoro IV Belgrade Alternative Fashion Event

Regionalna modna manifestacija Belgrade Alternative Fashion Event (BAFE) biće održana od 29. do 31. maja u Mikser Houseu na kojoj će prva dva dana mladi dizajneri iz regiona koji kreiranju odevnih predmeta pristupaju na drugačiji način predstaviti svoj rad.
Treći dan rezervisan je za radionicu dekupaža i Live dolls, izložbu modnih vinjeta.
Slovenski brend Squat, Me and the maćine dizajnera Marka Saba iz Hrvatske, Lazar Ilić iz Crne Gore, Manuela Manojlović, Reila, Dejan Popović i Marija Ignjatović iz Srbije, samo su neki od preko 30 dizajnera koji će prezentovati svoje kolekcije na IV BAFE-u.
Modne revije biće podeljene u četiri tematska segmenta, a svaki od njih označava dizajnerski jezik koji će u njima preovlađivati.
Prvi dan BAFE-a, započeće segmentom pod nazivom „Dark geometric fashion“ u okviru kog će biti predstavljeni pretežno minimalistički odevni komadi, koje će karakterisati svedenost i prisustvo bele, crne i sive boje.
Drugi dan obeležiće „Pure&Alternative“ segment, u kome će glavnu reč voditi čiste i jednostavne, ali i neobične forme inspirisane svemirskim oblicima, dok će „Belgrade casual“ odeljak činiti komadi koje je moguće nositi na svakom (ne)običnom događaju.
Poslednjeg dana posetioci ove manifestacije imaće priliku da na radionicama dekupaža ovladaju osnovama ove veštine ukrašavanja predmeta, dok će diplomci umetničke škole Tehnoart, Univerzitet Metropolitan i nekoliko samostalnih dizajnera predstaviti svoje kreacije u okviru „Live dolls“ izložbe modnih vinjeta.
BAFE organizuje i besplatne edukativne radionice iz oblasti mode i umetnosti. Ova manifestacija održava se dvaput godišnje, u maju i novembru.

Povezana vest:  Jubilarni Sat za našu planetu