SolidarnostSolidarnost na delu

Karađorđeva 46 je adresa na kojoj se ovih dana okupljaju brojni ljudi dobre volje spremni i istrajni u naporima da pomognu svojim sugrađanima koji su stradali u poplavama. Nastavljamo i dalje da osluškujemo potrebe ugroženih, i širom otvorenih vrata dočekujemo sve koji žele da nam se pridruže!
Ekipa Startit Festa, koji se održavao, između ostalih lokacija, i u Mikser Houseu, je u subotu pokrenula akciju prikupljanja odeće, hrane, vode, higijenskih proizvoda i ostalih potrepština koje su se dalje distribuirale prihvatilištima širom Beograda. Takođe, udruženje „Nahrani psa“ je organizovalo sakupljanje hrane za ljubimce, i putem društvenih mreža apelovala na spasavanje kuca i maca u ugroženim područjima.
Studentski savez Beograda je pokrenuo akciju u kojoj se okupio veliki broj studenata volontera, koji su na nekoliko punktova, među kojima je i Mikser House, pripremali hranu i distribuirali je volonterima koji rade u prihvatilištima i na izgradnji nasipa širom grada. Studenti već tri dana vredno kuvaju obroke, a Mikser poziva i sve druge platforme kojima je potreban prostor i podrška u pomaganju sugrađanima, da se jave putem Mikser Beograd Facebook stranice i Twitter naloga, ili putem e-mail-a:[email protected].
Akcije su najvećim delom pokrenute uz pomoć društvenih mreža, preko kojih su se građani samoinicijativno informisali i organizovali. U video prilogu pogledajte kako su protekle akcije prikupljanja i pružanja pomoći i kako se, za kratko vreme, Savamala, poput brojnih mesta širom grada i zemlje, pretvorila u mesto građanske solidarnosti i udruživanja.

Povezana vest:  Džulijana Margulis novo lice L'Oreala