Lego postavka 099Održana humanitarna LEGO izložba u Delta Cityju

Brojni ljubitelji LEGO kocki imali su priliku da u nedelju, 1. juna, uživaju u humanitarnoj LEGO izložbi, u organizaciji LEGO kluba „Skockani“ i Delta Cityja, u atrijumu šoping-mola. U okviru izložbe predstavljen je veliki broj eksponata – od „Srednje Zemlje“ iz Tolkinovih serijala Gospodar prstenova i Hobit, pomorskih piratskih bitki, preko modernih gradskih scena i železnice, do futurističkih svemirskih vozila i istraživačkih stanica.
Tokom trajanja izložbe, posetioci su imali priliku da doniraju novac u humanitarne kutije, a sav prihod biće uplaćen na račun Crvenog krsta Beograda, u cilju pomoći ugroženim osobama iz poplavljenih područja širom Srbije.
Pored LEGO „diorama“, organizovana je i izložba popularnih „Transformersa“ koja je prikazala evoluciju nekih od najpopularnijih robota u protekle tri decenije. Takođe, najmlađi posetioci Delta Cityja imali su priliku da se zabave, pokažu svoju kreativnost i sami naprave zanimljive eksponate od LEGO kocki, u specijalno postavljenoj igraonici.

Povezana vest:  Ekološka centrala Smart kampus u Beču