Foto Bojana Janjic 1Poslednji dan Mikser festivala

Najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti se završava u nedelju, 8. juna, i zaključuje priču o Održivoj utopiji. Publiku, kao i prethodna tri dana, očekuje niz interesantnih umetničkih performansa, akcija, debata, izložbi, filmova, muzičkih nastupa, kao i tradicionalna ceremonija dodele nagrada najboljim mladim talentima u oblasti industrijskog dizajna, koji su svojim idejama doprineli društvenom boljitku i napravili korak u ostvarenju svojih utopija.
Performans Vilija Dornera „Tela u urbanom prostoru“ koji je u subotu privukao veliki broj posetioca koji su zajedno sa plesačima, brejkdenserima, friklajmberima i ostalim performerima, iznova otkrivali urbane prostore u Savamali, biće izveden i u nedelju, u dva termina, od 13 i 19 časova.
U Mostarskoj ulici, koja je zahvaljujući brojnim uličnim umetnicima iz različitih krajeva sveta, postala stecište urbane kreativne energije, će se u nedelju od 21 čas odigrati velika strit art žurka gde će posetioci moći da vide novi, šareni izgled ove savamalske ulice uz pratnju hip hop muzike i brejk densera.
Mikser festival i IDEA i u nedelju priređuju pravu poslasticu za zaljubljenike u kulinarstvo, pružajući im novi i drugačiji uvid u balkansku tradicionalnu kuhinju, na radionici „Balkanski ukusi iz drugog ugla“.
Bazar u Travničkoj ulici će i poslednjeg dana festivala raširenih ruku dočekati sve one koji žele da nabave neki od originalnih dizajniranih predmeta za kuću, komad vintage odeće, zanimljivu igračku za decu i još mnogo, mnogo toga, a najmlađi posetioci će, u kutku specijalno pripremljenom za njih u Karađorđevoj 53, moći da se zabave i nauče nešto novo na jednoj u nizu kreativnih radionica.
U 20 časova će u Mikser House-u biti održana svečana dodela nagrada mladim talentima, pobednicima ovogodišnjih konkursa Mikser festivala, koji su svojim inovativnim idejama pružili svoja viđenja održive utopije i dali doprinos unapređenju kvaliteta svakodnevnog života.
„Drugačiji bioskop“ na otvorenom, ispred galerije Štab u Crnogorskoj ulici, je u nedelju rezervisan za mlade stvaraoce koji će gledaocima predstaviti nove i sveže ideje i budućnost kinematografije, dok je za sam kraj pripremljena specijalna projekcija iznenađenja.
Poslednje večeri festivala u Mikser House-u nastupiće eklektični sastav „Fish in Oil“ i Miško Plavi, čiji će nastup pratiti i specijalno kreiran vi džejing. Muzički program u Depo magacinu u velikom stilu zatvaraju alternativni sastav „Veliki prezir“, miljenici regionalne scene „Svi na pod“, dok će se za sam kraj za miks pultom naći neki od najboljih beogradskih DJ-eva, predvođeni Markom Nastićem.
Sav prihod od prodatih karata za muzički program Mikser festivala ide u fond za pomoć ugroženima u poplavama. Pojedinačne karte možete kupiti za vreme festivala po ceni od 300 dinara, dok će oni koji su kupili paket kartu za sve četiri festivalske večeri imati neograničen pristup svim celokupnom muzičkom programu.

Povezana vest:  Oprez! Kreću alergije! Evo kako se zaštititi