McDonalds Gol aplikacija
Fudbalska magija u McDonald’s restoranima
Kao kompanija, koja je već 20 godina oficijalni sponzor FIFA Svetskog prvenstva u fudbalu, McDonald’s gostima prenosi fudbalsku magiju u svojim restoranima. Uporedo sa startom Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu, i u McDonald’s restoranima fudbalska manija je počela.
Umesto standardnog dizajna McDonald’s kutija za pomfrit, u saradnji sa 12 poznatih svetskih umetnika, kreirana su originalna grafička rešenja, koja će krasiti srednje i velike kutije pomfrita u svim McDonald’s restoranima u Srbiji.
„Ovo je prvi put u istoriji našeg brenda da na globalnom nivou menjamo izgled ambalaže jednog od najomiljenijih proizvoda naših kupaca. Želeli smo da naši gosti zabave i da zajedno sa njima proslavimo zajedničku ljubav prema fudbalu,“ rekla je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonald’s Srbija.
Osim umetničke vrednosti, ove kutije sadrže i ulazak u svet virtuelnog fudbala u McDonald’s restoranima. Na svakoj kutiji nalazi se kod, koji se aktivira putem aplikacije McDonald’s Gol!, koju je potrebno instalirati na mobilni telefon ili tablet. Za ulazak u igru dovoljno je samo da se aplikacija pokrene i kamera mobilnog uređaja usmeri na kutiju sa pomfritom. Nakon toga, na ekranu mobilnog uređaja pojavljuje se virtuelni fudbalski teren, dok će sama kutija sa pomfritom postati gol na koji se „šutira“ lopta. Cilj igre je dati što više golova, pomeranjem prsta na ekranu, izbegavajući prepreke i sakupljajući virtuelne pomfrite.
McDonald’s Gol! aplikacija kompatibilna je sa većinom novijih mobilnih uređaja na Android i iOS operativnom sistemu i besplatna je za preuzimanje sa Google Play i Apple prodavnice.
Povezana vest:  Šezdeset godina Pozorišta na Terazijama