Dozivi zivot logoŠekularac se priključio kampanji Doživi život

Legenda jugoslovenskog fudbala, Zvezdina zvezda i nenadmašni dribler zbog koga je hiljade gledalaca hrlilo na stadione, Dragoslav Šekularac pridružio se danas kampanji Doživi život, koja želi da skrene pažnju javnosti na pandemiju kardiovaskularnih bolesti koje su ubica broj jedan u Srbiji. Šekularac se Kampanji priključio kako bi svojim primerom i ličnim iskustvom, pozvao sve društvene aktere da se promene i pokrenu. „Najvažnije je da svako od nas razume i shvati da promene počinju u nama samima. Život je jedan i treba ga čuvati, a šta mi radimo? Mi smo jedna od fizički najmanje aktivnih nacija, jedemo preslanu hranu i svaki treći stanovnik Srbije puši. Ovo je utakmica koju ne smemo da izgubimo!“ – rekao je Šekularac.
Najbolji fudbaler sedmog Mundijala trenutno se oporavlja kod kuće, nakon operacije tokom koje su mu ugrađena dva stenta a vreme provodi kao i svaki muškarac na planeti – gledajući utakmice Svetskog fudbalskog prvenstva. Kako nam je rekao, Šeki navija za Bosnu, a favoriti 20. Mundijala po njemu su Holandija i Nemačka. „Utakmica Španija Holandija za mene je bila veliko iznenađenje, pravo da Vam kažem, ni ekipa Brazila nije ništa bolja, ali oni su ipak domaćin prvenstva i nikad se ne zna kada mogu da se probude.“ Osim Šekularca Kampanju su podržale i mnoge druge poznate ličnosti među kojima su i dr Nele Karajlić, Žarko Paspalj, Zorana Pavić i Petar Peca Popović.
U našoj zemlji svakog dana 15 osoba umre od infarkta miokarda, a po broju smrtnih ishoda Srbija se nalazi na neslavnom trećem mestu u Evropi, nakon Rusije i Ukrajine. Kampanja Doživi život je deo najveće globalne akcije u domenu kardiovaskularnih bolesti do sada, a njena snaga leži u udruženim snagama tri stručna lekarska udruženja, koja su zapravo i njeni inicijatori.

Povezana vest:  ''Sirk di solej'' nastupa na dodeli Oskara