uzivancija-lagunaLaguna na festivalu Uživancija: Prvi beogradski dani hedonizma
 
Izdavačka kuća Laguna nastupiće na manifestaciji beogradski dani hedonizma i gastro turizma, koja će se pod nazivom „Uživancija“ održati od 1. do 4. jula na poznatom beogradskom splavu „Yachting Cluba Gabbiano“, kod Hotela „Jugoslavija“.
Svojevrsni „Laguna book club“ ima za cilj da što većem broju posetilaca ovog festivala približi knjigu kao predmet uživanja.
U okviru „Laguna book cluba“, u utorak 1. jula nastupiće Nenad Gladić, autor kuvara „Gastronomad“. Ova knjiga namenjena je svima koji vole da putuju i usput „omaste brk“. Što se tiče putovanja, trebalo bi da se zadovoljite iskustvima autora. A kada je reč o onom slasnom delu priče, uz njegovu pomoć imate priliku da s malo truda i veštine doživite sve – iz prve ruke. Postoji prilično rasprostranjena predrasuda da se dobro jede samo kod kuće.
U sredu 2. jula nastupiće Aleksandra Čabraja, prevodilac u Laguni. Zahvaljujući njoj uživamo u sjajnim prevodima bestseler naslova: „Frojdova ljubavnica“ Karen Mak i Dženifer Kaufman, „Ledi Rivers“ Filipe Gregori, „Zanesena“ S. K. Stivens, „London i Njujork“ Edvarda Raderfurda i „Prva bračna noć“ Sofi Kinsele.
Miša Aleksić, autor knjige „Uživo!: Autobiografija“ nastupiće u četvrtak 3. jula. U ovoj šokantnoj ispovesti, bas gitariste „Riblje čorbe“ otkriva mnoge tajne i nepoznate priče benda za koji je ugledni britanski muzički časopis NME rekao da je najpopularnija stvar u Jugoslaviji posle Tita!
Poslednjeg dala ove manifestacije nastupiće dr Nele Karajlić koji će govoriti o svojoj autobiografiji „Fajront u Sarajevu“. Ovo je neodoljivo ispričana priča o odrastanju, sazrevanju i starenju u jednoj zemlji koja se krvavo raspala, a onda formirala slobodnu teritoriju u našim sećanjima. Dr Nele Karajlić je jedan od najdragocenijih insajdera još neispričane priče o Jugoslaviji, koja je cela igrala rokenrol, čak i u nedelji kad je otišô Hase i kada je crkô maršal i kada nam se ženio Vukota!
Razgovori o knjigama u kojima uživamo održavaće se svakog dana festivala od 16 sati. Sa autorima će razgovarati menadžer za odnose sa javnošću Lagune Vanja Gavrovski.
Povezana vest:  Rapsodija u plavom - top denim komadi ove sezone