coffee2Prvi CoffeFest u Srbiji 26. i 27. septembra

Posle Londona, Rima, Trsta, Zagreba i brojnih drugih svetskih metropola i Beograd dobija prvi Festival kafe, čaja i toplih napitaka. Jedinstveni događaj u regionu, CoffeeFest će se održati ove godine u Beogradu, 26. i 27. septembra, u ulici Ušće, u neposrednoj blizini Ušće Šoping Centra. Slogan „Taman kad ste mislili da znate sve o kafi…“ najavljuje uzbudljiv festival. Uživaoci će imati priliku da se upoznaju sa novim trendovima i načinima pripreme kafe i čaja, kao i da uživaju u ukusima omiljenih napitaka, koje će za njih pripremiti više od 30 izlagača.
Na festivalu će učestvovati vodeći proizvođači kafe iz regiona i sveta, a neki od njih će predstaviti svoje proizvode prvi put na domaćem tržištu. Baristi će svoje veštine moći da usavrše na naprednoj obuci, ali i da ih testiraju na Brita takmičenju barista. Oba događaja su besplatna, a svi zainteresovani mogu da se prijave na sajtu www.coffeefest.rs. Za profesionalce iz sveta kafe tu su stručna predavanja i paneli, a za napredne korisnike biće organizovane obuke i radionice pripreme savršene kafe kod kuće. Testing and tasting zona predstaviće neke od vodećih aparata za kafu na tržištu, a posetioci će moći lično da ih isprobaju i pronađu idealni aparat za svoju kuću ili kancelariju.
Očekuje se da će CoffeeFest posetiti preko 30.000 pravih uživalaca u kafi i čaju, koji će pored degustacije raznih ukusa uživati i u zabavnom programu, muzičkim nastupima i takmičenjima. U saradnji sa kanalom 24 kitchen biće organizovan program „Kuvanje sa kafom“, najbolji baristi takmičiće se u izradi latte art-a, a u Sekopak eko kutku posetioci će naučiti kako da kreativno recikliraju ambalažu kafe, ali i ponesu jednu sadnicu biljke kafe kući.
CoffeeFest brine i o najmlađima koji će uživati u dečijem kutku uz animatorski program, ali i naučiti ponešto na edukativnoj predstavi o ekologiji. Takođe, za decu bez roditeljskog staranja prikupljaće se sredstva na humanitarnoj akciji „Kafa sa poznatima“.
U iščekivanju festivala više informacija možete naći na Facebook stranici CoffeeFest Belgrade gde ljubitelje kafe čekaju najrazličitije zanimljivosti o ovom napitku. Za sve ostale informacije posetite www.coffeefest.rs.

Povezana vest:  McCann Beograd agencija godine, dok je projekat agencije McCann Skopje i klijenta Coca-Cola osvojio Nagradu za smelost