Zajedno za bebeKomercijalna banka i Fond B92 u akciji „Zajedno za bebe“ – novi aparati za porodilište u Višegradskoj

Predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 uručili su deset infuzionih i špric pumpi, kao i sonde sa pratećom opremom za dva CTG aparata porodilištu u Višegradskoj u Beogradu. To je druga donacija u akciji „Zajedno za bebe“, u okviru koje za svako plaćanje klijenata karticama, Komercijalna banka iz svojih sredstava donira po dva dinara za opremanje i obnovu porodilišta. Upravo zahvaljujući klijentima Komercijalne banke, koji su od 1. juna ostvarili više od 3,5 miliona transakcija na POS terminalima, porodilište je dobilo opremu koja će poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite.
U akciji „Zajedno za bebe“ korišćenjem kartica umesto gotovine, klijenti Komercijalne banke bez ikakvog vlastitog troška direktno utiču na povećavaje iznosa doniranih sredstava.
„Veoma smo srećni i ponosni jer akcija „Zajedno za bebe“ zaista opravdava svoje ime. Zahvaljujući našim klijentima i zajedno sa našim partnerom – Fondom B92, uspeli smo da samo mesec dana nakon prve donacije budućim mamama u još jednom porodilištu pružimo uslove za bolju negu i osećaj sigurnosti, a osoblju bolje uslove za rad. I ne nameravamo da tu stanemo – uskoro se vidimo u Knjaževcu.“ – poručila je Slavica Đorđević, član Izvršnog odbora Komercijalne banke.
„Hteo bih da istaknem da je ovo jedna od najboljih saradnji koje smo imali do sada u ovoj akciji. Bitka za porodilišta je naišla na male probleme, jer su potrebna velika sredstva da se ona privede kraju, ali udruživanjem snaga rezultati se vide odmah. Nastavljamo dalje, dok se ne obnove sva porodilišta.“ – izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.
Prof. dr Saša Kadija, zamenica direktora klinike, zahvalila se svima i potvrdila da će ova donacija dodatno poboljšati rad medicinskog osoblja, ali i boravak svih trudnica na klinici.
„Mi smo najveće porodilište na ovim prostorima. Ovde se godišnje obavi preko sedam hiljada porođaja. Ali potrebno je obezbediti i negu za prevremeno rođene bebe, ili one koje imaju, to nažalost moram da kažem, zdravstvenih problema. Ovom donacijom opreme sigurno ćemo biti uspešniji u sprovođenju tog zadatka.“
Akcija „Zajedno za bebe“ počela je 1. juna i trajaće do 31. decembra 2014. godine. Javnost ima stalni uvid u tačan iznos donacija, zahvaljujući brojaču transakcija koji je postavljen na Internet sajtu Komercijalne banke. http://www.kombank.com/

Povezana vest:  Poklonite svet u šoljici kafe