jamie cover3Magazin „Džejmi“ od oktobra i u Srbiji

Današnji „specijalitet“ na Festivalu britanske hrane i pića „Great British Weekend“ u Mikser hausu bio je događaj na kojem je najavljen izlazak prvog broja magazina „Džejmi“ jednog od najčuvenijeg kulinarskog majstora današnjice, Džejmija Olivera.
Magazin „Džejmi“, kako je rečeno, neće se sastojati samo od recepata poznatog kuvara, već će da obiluje i kolumnama, putopisima, savetima kako se bolje snalaziti u kuhinji, istraživanjima, upoznavanjima sa specifičnostima različitih podneblja u njihovoj ishrani… i sve to ilustrovano fotografijama visokog kvaliteta.
„Navikli smo na tradicionalne recepte, a ovo će biti sasvim nešto novo na našem tržištu“, rekla je urednica magazina Ženja Aćimović i dodala da će se u njemu naći i različite dogodovštine.
Posetioci Mikser Hausa danas su imali priliku i da probaju jela po receptima Džejmija Olivera, ali i da od kuvara koji su je spremali čuju sve o specifičnostima njegovog načina spremanja hrane.
Takođe, najavljeno je da se očekuje i dolazak poznatog kulinara u Srbiju, koji je već probao srpsku rakiju i putem interneta pozdravio građane naše zemlje.
Prvi broj magazina biće u prodaji od 1. oktobra, a izlaziće dvomesečno. Štampaće se na recikliranom papiru i u potpunosti će pratiti dizajn i standarde koje je ovaj časopis postavio.
Džejmi Oliver je poznat širom sveta po svojim gastro-emisijama, knjigama i lancu restorana, a od pre četiri godine izdaje i „Džejmi“ magazin koji danas pored britanskog ima i 12 licencnih izdanja širom planete.
Izdanja za Srbiju u Hrvatsku, koje pokreće Kolor pres grupa biće prve edicije ovog magazina u ovom delu Evrope.
Mikser Haus je od juče u znaku Velike Britanije, pa ceo prostor odiše u duhu te zemlje.

Povezana vest:  Novi NIVEA SUN Protect & Bronze sprej za zaštitu od sunca lako se apsorbuje i delotvorno štiti kožu!