prikupljene knjige tokom Ulice otvorenog srca1Poplava ljubavi za najmlađe i najstarije postradale u poplavama

Danas su predstavnici Fonda B92 posetili Prvu obrenovačku osnovnu školu i Gerontološki centar u Obrenovcu i predali pomoć u vidu knjiga koje su prikupljenje u akciji „Poplava ljubavi“ u letnjoj Ulici otvorenog srca.
Tokom „Poplave ljubavi“ u Ulici otvorenog srca, prve subote u septembru, brojni učenici manifestacije još jednom su pokazali da dobra volja ne poznaje granice. Fond B92 je, zahvaljujući pre svega solidarnosti posetilaca, i uz pomoć svojih volontera, RDP B92, Ateljea 212, Skupštine grada Beograda, Opštine Stari grad, Doma omladine Beograda, Turističke organizacije Beograda i uz nesebičnu pomoć donatora – kompanija NIS, Telekom, Danube Foods, Tehnounion Exim, Opštine Stari grad i Elixir Group koja je bila sponsor manifestacije – prikupio 1.263.733 dinara.
Ova sredstva biće upotrebljena za nabavku računarske opreme i opreme za video nadzor za vrtić „Perka Vićentijević“ u Obrenovcu, obnovnu krova na vrtiću „Milica Nožica“ u Valjevu, završetak obnove poplavljenih podrumskih prostorija u vrtiću „Bambi“ u Paraćinu, te završne radove na obnovi glavne zgrade vrtića „Dečja radost“ u Svilajncu.
Pored novčanih donacija tokom Ulice otvorenog srca građani su donosili i knjige. Na ovaj način je prikupljeno preko 2.000 knjiga za sve uzraste. Slikovnice i knjige za predškolsku decu obradovaće mališane u vrtiću „Dečja radost“ u Svilajncu. Knjige za školarce i prikupljeni školski pribor uručeni su danas đacima Prve obrenovačke osnovne škole, dok će se prikupljena literatura za odrasle čitati u Gerontološkom centru u Obrenovcu.
Hvala svima koji su otvorili svoje srce u Ulici otvorenog srca!

Povezana vest:  Raznovrstan program za Međunarodni dan mladih u DOB-u