William Grant & Sons CEO, Stella David with fifth generation Grant family member Peter Gordon.Tullamore D.E.W. u svetu drugi po veličini irski viski proslavio otvaranje nove destilerije

Tullamore D.E.W. u svetu drugi po veličini irski viski, proslavio je otvaranje nove 35 miliona evra vredne destilerije u rodnom Tullamore u Irskoj. Kako je prvi alkohol potekao iz slavina, pozdravile su ga stotine zvanica koje su bile pozvane na otvaranje. Ova proslava je obeležila značajnu prekretnicu i povratak proizvodnje viskija u grad, 620 godina pošto je prvobitna destilerija zatvorila svoja vrata.
„Ovo je pravi trenutak za slavlje Tullamore D.E.W., podignimo čaše da proslavimo početak novog poglavlja naše 185 godina duge tradicije“, rekao je D.E.W. Global Brand Director Caspar MaRae.“ Irski viski je alkoholno piće koje ulazi u kategoriju najbrže rastućih u svetu, a naša nova destilerija će nam omogućiti da zadovolje naše proizvodne potrebe u narednim decenijama. Tullamore Destilerija je prva nova grinfild destilerija u Irskoj, za poslednjih 100 godina, a kada je u pitanju viski ovo je jedno od najuzbudljivijih ostvarenja do sada Irskoj.“ potvdrio je Caspar MaRae, Global Brand Director.
Pored specijalnih gostiju na otvaranju bili su i pobednici takmičenja Parting Glass, svetskog online takmičenja, pa je tako najbolja zdravica obeležila i početak novog poglavlja. Ovo uzbudljivo takmičenje privuklo je na hiljade širom sveta i bila je atrakcija o kojoj se mnogo pričalo na socijalnim mrežama tokom leta. Pobednici su se pridružili domaćinu, ministru iz Vlade Irske, Simon Coveney T.D., koji je došao da zvanično otvori objekat koji se 12 meseci pripremao.
John Quinn, Tullamore D.E.W., Global Brand Ambasador je takođe prokomentarisao:“Ovo je nova destilerija koja vraća Tullamore svojoj tradici. Neverovatno smo ponosni na Tullamore destileriju, sa nestrpljenjem smo isčekivali njeno otvaranje, znamo da će ona biti značajan reper na ključnim tržištima. Radujemo se budućem uspehu, novim poštovaocima i činjenici da će fanovi širom sveta otkriti magični Tullamore D.E.W“.

Povezana vest:  BLUE GREEN DREAM - PROJEKAT DOMAĆIH STRUČNJAKA DOBIO PRESTIŽNO PRIZNANJE U LONDONU