Decje radionice  na proslogodisnjem BFCuŽivotni ciklus Tetra Pak® ambalaže na Beogradskom festivalu cveća

Beogradski park „Manjež“ će tokom predstojećeg vikenda živeti u zelenom ritmu glavnog grada, jer će u subotu 20. i nedelju 21. septembra tamo biti održan V Beogradski festival cveća. I ove godine, kompanija Tetra Pak® će zauzeti svoje mesto u jednom od najlepših kutaka Manježa, nedaleko od ugla Nemanjine i ulice Svetozara Markovića. Na njenom štandu, čitav vikend će proteći u znaku zaštite životne sredine i obnavljanja prirodnih resursa.
Tokom oba festivalska dana posetioci će biti u prilici da prisustvuju demonstraciji procesa recikliranja upotrebljene Tetra Pak ambalaže, od pravilnog pražnjenja i odlaganja upotrebljene ambalaže do pravljenja papira od celulozne pulpe. Na taj način, građani će na licu mesta moći da vide kako njihov ambalažni otpad ponovo postaje vredni materijal od kojeg se stvaraju novi proizvodi. Istovremeno, svi posetioci festivala koji donesu pet upotrebljenih Tetra Pak ambalaža do štanda ove kompanije, zauzvrat će dobiti mladu sadnicu kao simbol obnovljivosti.
U subotu i nedelju, u periodu od 11 do 13 časova, Tetra Pak štand će biti mesto na kojem će se održati kreativne i edukativne radionice namenjene najmlađim posetiocima Beogradskog festivala cveća.
Ulaz će za sve posetioce biti besplatan, a zabava će tokom oba dana vikenda trajati od 10 do 19 časova.

Povezana vest:  Ana Ivanović i Saša Đorđević pozvali privrednike da podrže program „Škola bez nasilja“