Etihad---New-Routes-2015---MAPETIHAD ERVEJZ ULAZI NA NOVA TRŽIŠTA U AZERBEJDŽANU, GRUZIJI I TANZANIJI U DRUGOJ POLOVINI 2015. GODINE

Etihad Ervejz, nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, će proširiti svoju globalnu mrežu linija letovima za Baku, Tbilisi i Dar es Salam u drugoj polovini 2015. povećavši tako broj novih destinacija za narednu godinu na devet.
Brzo rastući region Kavkaza će biti glavno područje na koje će se aviokompanija usredsrediti naredne godine, sa četiri leta nedeljno ka Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, od 1. oktobra, dok će letovi ka Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, biti obavljani tri puta nedeljno od 2. oktobra.
Oba grada su poznata po toplom gostoprimstvu i prirodnim lepotama, i nude botaničke bašte i parkove koji oduzimaju dah, kao i istorijske atrakcije, muzeje i galerije.
Etihad Ervejz će takođe započeti dnevne letove ka Dar es Salamu, najvećem gradu u Tanzaniji, od 1. decembra 2015, pružajući pristup jednom od najznačajnijih privrednih i državnih centara Istočne Afrike, kao i brojnim turističkim atrakcijama ove zemlje, uključujući čiste plaže, safari, i najvišu na svetu samostalno stojeću planinu, Kilimandžaro.
Uvođenje letova za Dar es Salam podržava kontinuiranu ekspanziju Etihad Ervejza u Africi, predstavljajući 11. po redu destinaciju na ovom kontinentu.
To je ujedno i četvrta destinacija ove aviokompanije u Istočnoj Africi i olakšaće povećani protok putničkog i teretnog saobraćaja između ove oblasti i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i mnogih ključnih destinacija širom severnoazijske mreže Etihad Ervejza.
Letove na ove tri linije obavljaće avioni Erbas A320 konfigurisani u dve klase, sa ukupno 16 sedišta u Biznis i 120 sedišta u Ekonomskoj klasi.
Džejms Hogan, Predsednik i generalni direktor Etihad Ervejza je tim povodom izjavio: -Budući da smo brzo rastuća međunarodna aviokompanija, naša mreža se konstantno unapređuje kako bi bolje opsluživala putnike, bilo dodajući destinacije na postojećim tržištima, ili šireći se na nova. Sedam novih linija je već uvedeno ove godine, i još tri će uslediti do kraja 2014. godine, ojačavajući tako naše poslovanje u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi, zemljama Zaliva, indijskom potkontinentu, Aziji i Australiji. Razvoj mreže Etihad Ervejza će biti ubrzan u 2015. godini, podržavajući dugoročnu viziju da se Abu Dabi pozicionira kao vodeće međunarodno čvorište za putovanja, sa brojnim konekcijama širom sveta. Najavili smo za sada devet novih destinacija za narednu godinu, uključujući Baku, Tbilisi i Dar es Salam, i radujemo se usklađivanju letova i unapređenju kod-šer sporazuma sa našim strateškim aviokompanijama partnerima na ovim predstojećim linijama.
Tri najnovije dodate linije su deo velike internacionalne ekspanzije globalne mreže linija Etihad Ervejza. Kako je ranije najavljeno, aviokompanija će započeti letove ka Puketu (Tajland), kao i San Francisku i Dalasu u SAD do kraja 2014. godine.
Tokom prve polovine 2015. godine, započeće dnevni letovi za evopske gradove Madrid i Edinburg (Škotska), zajedno sa istorijskim državnim centrom Kolkatom u Indiji i prema jednom od najvažnijih poslovnih i administrativnih centara u Istočnoj Africi, gradu Entebe u Ugandi.
Aviokompanija će takođe obavljati četiri leta nedeljno prema svetskom turističkom i ekonomskom centru, Hong Kongu, kao i tri leta nedeljno do dinamičnog najvećeg i glavnog grada Alžira, Alžir.
Osim toga, postojeći dnevni letovi Etihad Ervejza do Brizbejna u Australiji, koji se trenutno obavljaju preko Singapura, postaće direktni od juna 2015. godine, omogućavajući tako vezu bez presedanja iz Abu Dabija.
Na ovoj liniji, letove će obavljati avioni Boing 787-9 Dreamliner, konfigurisani u tri potpuno nove klase: Prvi apartman, Biznis Studio i Economy Smart Seat.
Globalna mreža Etihad Ervejza za prevoz putnika i tereta će po narednoj ekspanziji biti povećana do 110 destinacija. Aviokompanija će takođe povećati broj letova na postojećim linijama naredne godine, pružajući gostima još sveobuhvatnije mogućnosti izbora za putovanja širom Evrope, Bliskog istoka, regiona Zaliva, indijskog potkontinenta i Severne Amerike.
Kao deo tekućeg razvoja flote, zakazana je isporuka 14 vazduhoplova u 2015. godini, i to: četiri Erbasa A380, tri Boinga 787-9 Dreamliner i sedam aviona iz porodice A320.
Aviokompanija trenutno u svojoj floti ima 104 vazduhoplova, sa više od 200 već poručenih i pravima na moguću kupovinu još 81 vazduhoplova.

Povezana vest:  Fondacija Đoković: Kampanja za vrtiće u Vajskoj i Ljubišu

Plan uvođenja novih linija Etihad Ervejza 2015:

Destinacija

Letovi počinju

Frekvencija

Kolkata

15. februar 2015.

Dnevno

Madrid

29. mart 2015.

Dnevno

Entebe

1. maj 2015.

Dnevno

Edinburg

8. jun 2015.

Dnevno

Hong Kong

15. jun 2015.

Četiri puta nedeljno

Alžir

17. jun 2015.

Tri puta nedeljno

Baku

1. oktobar 2015.

Četiri puta nedeljno

Tbilisi

2. oktobar 2015.

Tri puta nedeljno

Dar es Salam

1. decembar 2015.

Dnevno

Povezana vest:  MOTO-DEDA MRAZI ZA DECU DOMA SREMČICA