air-serbia-2

Air Serbia zapošljava 50 pilota

Domaća nacionalna aviokompanija Air Serbia namerava da zaposli 50 pilota pa je zato objavila prvi međunarodni oglas za zapošljavanje avijatičara na koji se javilo 700 kandidata.
Kompanija se na taj korak odlučila kako bi podržala svoju rastuću saobraćajnu mrežu i obnovljenu flotu, postupak zapošljavanja počeo je danas i sastojaće se iz dve faze provere znanja i sposobnosti.
-Ovo je prvi međunarodni oglas za zapošljavanje pilota koji je ikada objavljen kod nas, jer nikada do sada nije bilo potrebe da pilote tražimo izvan Srbije. Potreba za većim brojem pilota javila se mnogo ranije nego što smo očekivali. Radi se o investiciji koju moramo izvršiti odmah ako mislimo da na adekvatan način odgovorimo rastućim zahtevima našeg daljeg poslovnog razvoja – izjavio je generalni direktor Air Serbia Dane Kondić.
Na oglas se javilo više od 700 kandidata, rekao je Kondić navodeći da je među njima veliki broj građana Srbije koji žele da podrže rast i razvoj Air Serbie.
-Ohrabreni uspehom naše nacionalne aviokompanije, ovi piloti bi se rado vratili u zemlju i učestvovali u daljem oblikovanju i napretku Er Srbije – rekao je on.
Kandidati bez dozvole za određeni tip aviona koji su ušli u uži izbor pozvani su na dvodnevnu procenu znanja i sposobnosti stečenih tokom prethodnog radnog iskustva, poznavanja jezika, kao i spremnosti za timski rad.
Uspešan završetak prve faze provere je preduslov za test na simulatoru, što će biti poslednja faza procene.
Znanje i sposobnosti kandidata koji imaju dozvolu za upravljanje avionom tipa A320 biće provereno u Akademiji Etihad Ervejza u Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navedeno je u saopštenju Air Serbie.

Povezana vest:  Hrvatima uzori Toni Soprano i Don Korleone