wine-and-cheese-1Danas počinje „Balkan Cheese Festival“ u Mikser Houseu

Ovog vikenda, 11. i 12. oktobra, u „Mikser Houseu“ u Beogradu se održava drugi po redu „Balkan Cheese Festival“ – prodajna izložba autohtonih sireva Balkana.
Na festivalu izlaže oko 30 proizvođača sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije, a ovoga puta će se na festivalu predstaviti i specijalni gost iz Velike Britanje – Wensleydale Cheese.
Posetioci će moći da probaju retke vrste sireva i steknu znanja o korišćenju ove namirnice i na nesvakidašnjim kulinarskim radionicama, kao i da saznaju kako na najbolji način da upare sir i vino i istraže mirise balkanskih vina na šest različitih radionica koje vode iskusni somelijeri iz udruženja SERSA.
U subotu, Aleksandar Zahorjanski iz „Kalemegdanske terase“ otvara gastro kutak drugog „Balkan Cheese Festivala“ u 13 časova, dok će u 15 časova Aleksandra Stefanović, autor gastro-bloga Porodične gastronomije, povesti posetioce na hedonističko putovanje kroz male i velike zalogaje sa sirom. Zdrave obroke sa sirom u 17 sati pravi Nada Ličina iz udruženja „Na putu zdravlja“, a u 19 časova ljubitelje sira očekuje radionica u organizaciji „Gastro Mag-a“.
Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ je od 12:00 do 22:00 časa u subotu i od 11:00 do 20:00 časova u nedelju. Cena jednodnevne ulaznice je 350 dinara, od kojih se 150 dinara koristi kao vaučer za kupovinu proizvoda od izlagača na festivalu ili kao ulaznica na radionice „Vinski bonton“.
Detaljnije informacije o manifestaciji, kulinarskim i vinskim radionicama, kao i načinu prijavljivanja na iste, mogu se naći na sajtu www.izlozba-sira.com.

Povezana vest:  Izabrani finalisti prvog regionalnog latte art takmičenja Barcaffé Barista Cup