WEB-POZIVNICA-1Kragujevac –prestonica gastronomije

KGastro festival – 2. Juniorski Internacionalni kulinarski kup organizuju Šumadija sajam i Gastromag magazin u Šumadija sajmu (Kragujevac) od 16.10.2014 do 18.10.2014. godine. Za prestižne titule Najbolji mladi kuvar Srbije i Najbolji tim Srbije će se takmičiti kuvari iz Srbije i Evrope uzrasta do 25 godina.
Ulaz je besplatan a posetioci će moći da uživaju u kulinarskim čarolijama i ujedno imati priliku da vide najjače prehrambene i HoReCa brendove Srbije.
Među učesnicima ove jedinstvene manifestacije naći će se i najbolji kuvari iz preko 15 država- od Japana do Amerike kao i kontinentalni direktori
WACS-a ( Svetsko udruzenje šefova kuvara koje okuplja 12 miliona članova): Dragan Unić – kontinentalni direktor WACS-a za nordijske zemlje, Miroslav Kubec – kontinentalni direktor WACS-a za centralnu Evropu, Aleksander Prokopovič- potpredsednik Moskovske kulinarske asocijacije, Svetlana Riškova- predsednik Udruženja kuvara Letonije, Bengt Sjostrom – najpoznatiji TV šef u Švedskoj kao i Geri Filbi, master šef iz Velike Britanije.
KGаstro festivаl je dobio podršku nаjelitnijih udruženjа svetske gаstronomije kao što su World Master Chef Society, Junior chefs club, Master chef Srbija, Lady chefs club Srbija, Asocijacija molekularne gastronomije Srbije, Asocijacija carving mastera Srbije, Belgrade chefs club.
Generalni sponzori ove manifestacije su METRO CASH &CARRY I DONCAFE.

Povezana vest:  Poznate dame kao muze modnih dizajnera na Belgrade Wedding Showu